Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak maradék libasült...

Mit csináljak maradék libasültböl?

Figyelt kérdés

Szombaton vendégeink lesznek, és elöre megbeszéltük, hogy Libasült lesz, mégpedig egybesütve.

Ezzel eddig nincs is semmi gond, már megvan véve a liba és elö van készitve.

A libaaprólékból lesz raguleves, köritésnek meg dödölle és párolt lilakáposzta lesz.


Amivel bajban vagyok: vasárnapra jönnek másik vendégek - egy házaspár kisgyerekkel, és nekik (meg nekünk: két felnött) a maradék libából kellene valamit késziteni, ami nem maradékszerünek látszik, finom és nem kell mellé sok mindent venni. (Nincs rá most igazan pénz)

A levesböl, köritésböl tudok annyit fözni, hogy másnapra is legyen, esetleg más körités is szóba jöhet, de a hússal bajban vagyok.


Tapasztalat szerint - szombati vendégek többször voltak már libavacsorára nálunk - a libából meg szokott maradni a két szárnycombja, fél melle, és az egész háta.

Ezekböl kellene valamit késziteni vasárnap ebédre, az egyetlen kikötés, hogy gomba nem lehet benne, mert azt nem eszi meg a vendégek közül senki.


Ehhez szeretnél recepteket kérni. Minden segiteséget elöre is köszönök.



#libasült #maradékhasznositás
2012. dec. 7. 17:01
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
35%

Akkor ezek a szombati vendégek nem nagy evő, ha az egész libát meghagyják! :) :D XD

Akkor a libán mit esznek meg ha nem a legértékesebb részeket eszik meg!?

Ha nem eszik meg a combját a fél mellét és az egész hátát akkor mit esznek mást azon a libán??? És ti sem eszitek meg???

Szombatra hány vendég jön hozzátok, hogy nem fogy el egy egész liba?

Akkor ne egész libát vegyél a boltban, hanem csak azokat a részeket amiket ők megszoktak enni belőle.

A vasárnapi vendégeknek is vegyél olyan liba hús részeket amiket ők esznek meg.

Amúgy szerintem csak melegítsd meg újra azokat a húsokat amit meghagytak és egyétek azt meg.

2012. dec. 7. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:

Szedd le a csontról a húst (én a bőrét is leszedném), vágd csíkokra, és ha készítettél egy lecsó-alapot: hagymát, zöldpaprikát dinsztelsz, majd kockára vágott paradicsomot bele, amikor már a héja kezd pördülni, a csíkokra vágott sülthúst beleteszed, egy kicsit összefőzöd.

Főtt rizst, de inkább rizi-bizit adnék mellé köretnek.


Persze ha nem akarsz paradicsomos alapot, akkor szoktam készíteni sajtmártást, fokhagymás-tejfölös mártást is, és abba rakom bele a sült husit. (Majd magatoknak egy alkalommal megcsinálhatod ugyanezt gombamártással is!:)))


De volt már, amikor a dinsztelt hagyma-zöldpaprika, karikára szelt répa-gyökér + zöldborsó lett összepárolva (ezt sóval, őrölt borssal ízesítettem), és ebbe raktam a kockára vágott sült husit. Ez esetben krumpli-köretet készítettem mellé.

2012. dec. 7. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 A kérdező kommentje:

1. válaszoló: Mint irtam, a liba már megvan - egy 6,5 kg-os állat.

Szóval az nem megoldható, hogy mást vegyek.


2. Köszi a tippeket, ilyesmikre gondoltam a kérdésem feltevésekor. àt fogom gondolni, hogy mi is az, ami

2012. dec. 7. 17:35
 4/22 A kérdező kommentje:

A kérdező kommentje:


1. válaszoló: Mint irtam, a liba már megvan - egy 6,5 kg-os állat.

Szóval az nem megoldható, hogy mást vegyek.


2. Köszi a tippeket, ilyesmikre gondoltam a kérdésem feltevésekor. àt fogom gondolni, hogy mi is az, ami a legjobban tetszene a vendégeknek.


Bocs, az elöbb a válasz fele ment csak el.

2012. dec. 7. 17:36
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Az elsönek: a vendékeg megeszik mindkét alsó-felsöcombot, meg a fél mellét - ez legalább 5 adag kaja, egy kiadós leves után, meg dödöllével, párolt káposztával nem igazán kis adagok, szóval nem tudom, mi a bajod ezzel, a liba nagyobbik fele elfogy, és leginkább a csontos részek maradnak.


A kérdésre meg: esetleg meg lehetne próbálni valamilyen kinai jellegü zöldséges szószt csinálni hozzá, ha szeretik a vendégek.

2012. dec. 7. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy már megvan az állat, de legközelebb akkor ne egészet vegyél.


Linkelek recepteket hozzá:


[link]


[link]


[link]

2012. dec. 7. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim ***** válasza:
52%

Jah, most olvastam el még egyszer, hogy a kérdező a szárnyát írta és nem a combját.

Mióta hívják a szárnyát combnak?

Tudtommal a szárny az szárny a comb meg comb.

Amúgy 1 ember meg eszik egy combot meg egy fél mellnek a felét, egy másik ember is megeszi a másik combot meg azt másik félnek a fél mellét. Ez így 2 fő felnőttnek elég.

2012. dec. 7. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 A kérdező kommentje:

Köszi a recepteket.


A libát meg azért vettem meg így, mert eredetileg csak a szombati vendégek voltak tervben, a maradékot meg megettük volna megmelegitve úgy, ahogy van.


De aztán bejelentkezett a vasárnapi csapat - okuk van, hogy miért ilyen rövid idön belülre, és nekik nem akarnék "maradékot" adni, ezért szeretném kicsit átalakitani.


Ha elöre tudtam volna, akkor máshogy tervezek.

2012. dec. 7. 18:04
 9/22 anonim ***** válasza:
26%
Tudtommal az embereknek sincs karcombjuk csak lábcombjuk! :) :D XD
2012. dec. 7. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 A kérdező kommentje:
Felénk a combját hivjuk combnak, a szárnynak meg a legfelsö szakaszát szárnycombnak, mert az alakja olyasmi.
2012. dec. 7. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!