Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak maradék libasült...

Mit csináljak maradék libasültböl?

Figyelt kérdés

Szombaton vendégeink lesznek, és elöre megbeszéltük, hogy Libasült lesz, mégpedig egybesütve.

Ezzel eddig nincs is semmi gond, már megvan véve a liba és elö van készitve.

A libaaprólékból lesz raguleves, köritésnek meg dödölle és párolt lilakáposzta lesz.

Amivel bajban vagyok: vasárnapra jönnek másik vendégek - egy házaspár kisgyerekkel, és nekik (meg nekünk: két felnött) a maradék libából kellene valamit késziteni, ami nem maradékszerünek látszik, finom és nem kell mellé sok mindent venni. (Nincs rá most igazan pénz)

A levesböl, köritésböl tudok annyit fözni, hogy másnapra is legyen, esetleg más körités is szóba jöhet, de a hússal bajban vagyok.

Tapasztalat szerint - szombati vendégek többször voltak már libavacsorára nálunk - a libából meg szokott maradni a két szárnycombja, fél melle, és az egész háta.

Ezekböl kellene valamit késziteni vasárnap ebédre, az egyetlen kikötés, hogy gomba nem lehet benne, mert azt nem eszi meg a vendégek közül senki.

Ehhez szeretnél recepteket kérni. Minden segiteséget elöre is köszönök.

#libasült #maradékhasznositás
2012. dec. 7. 17:01
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Amúgy a maradék libahúst ha lefejted a csontról bőrrel együtt akkor csinálhatsz belőle kínai kaját. Ha szeretitek!

A libahúst lecsontozod, falatokra szeded. Különböző zöldségeket vágsz fel és ha van Wokod akkor abban megpárolod, megsütöd, megpirítod a zöldségeket egy kis olajban. A már megpirított zöldségeket kiöntöd egy tálra. A húst ha akarod befűszerezed és beleöntöd a wokba majd megsütöd, kevergeted közben. Melléje csinálhatsz rizst.

Vagy tésztát. A tésztát kifőzöd majd leszűröd. Ekkor a wokban a hús van, hozzáöntöd a zöldségeket majd a tésztát is és összeforgatod az egészet. Addig forgatod amíg mindegyik hozzávaló forróbb lesz. Majd különböző kínai fűszereket szórhatsz bele vagy olajokat önthetsz rá.

Szezámmag olaj. Szójaszószt mindenképp tegyél bele mert attól is lesz egy karakteres, finom íze és barna lesz.

2012. dec. 7. 18:13
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

A maradék húst szépen szabd át kisebb darabokra, úgy, hogy majd mártásba lehessen tenni.

csinálj sok zöldségből, a szokásos módon egy nagyon finom pikáns vadasmártást. ebbe belehelyezed majd a libaalkatrészeket, hogy együtt jól átmelegedjenek. krumplikrokettel, vagy - egy kicsit eltérően a zsömlegombóctól- esetleg egy finom krumlis-sajtos-sonkás

gombóckörettel kínáld.ha konkrétan érdekel a gombóc receptje, szívesen leírom.

üdv:)

2012. dec. 7. 18:36
 13/22 anonim ***** válasza:

Engem érdekelne a gombóc recept, megteszed, hogy felírod, vagy megírod?

Köszi!

2012. dec. 7. 18:58
 14/22 A kérdező kommentje:

Köszi a recepteket, igen jó ötleteket kaptam.

83%-os válaszoló, a gombócreceptet be tudnád irni, nagyon érdekelne, elöre is köszönöm.

2012. dec. 7. 19:12
 15/22 anonim ***** válasza:

Írom is:)

hozzávalók. fél kiló főtt krumpli, egy kis fej reszelt vöröshagyma, 12 dkg liszt, 10 deka apróra vágott sonka, (füstölt tarja, stb ) 10-15 dekg reszelt sajt,1 tojás, egy kis frissen vágott petrezselyem, só bors.

az áttört krumplit mindezekkel összegyúrjuk, ha száraz lenne, egy kanál olaj, vagy egy pici tejföl is mehet bele. lényeg, hogy formázható legyen. vizes kézzel helyes kis gombócokot formálunk belőle, és csendesen forrdogáló vízben kifőzzük.

leszűrjük,melegített vajra szedjük, bármilyen mártással, szósszal finom köret.

2012. dec. 7. 19:34
 16/22 anonim ***** válasza:
Nagyon köszi!
2012. dec. 7. 19:52
 17/22 A kérdező kommentje:
Én is köszönöm a receptet.
2012. dec. 7. 20:24
 18/22 mustafa33 ***** válasza:
72%
Ez a szárnya-combja tetszik, csak nem vagy te is palócországból? Mert mi is így mondjuk.
2012. dec. 7. 23:30
 19/22 anonim ***** válasza:
73%

Szárnya-combja

Szárny-közép

Szárny-vég

(Keleti országhatár mellett)

2012. dec. 8. 08:12
 20/22 A kérdező kommentje:
Nem, én a Kiskunságból jövök. De ezek szerint több helyen is ismert ez az elnevezés
2012. dec. 8. 08:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!