Ma vettem 3,5 kg bőrös malaccombot. Milyen módon készítsem el?
Süsd meg. Én imádom. A legjobb ha előtte bepácolod: egy kis olaj , mustár, fokhagyma lereszelve, bors, só. Én az ilyen húst mindig zsírba sütöm mert jó kis sülthús zsír is lessz a végén.Előszőr fólia alatt sütsd majd amikor jó puha a hús vedd le róla és amíg jó piros ropogós lessz hagyd benn.
Remélem segítettem. Ha nem akkor bocs hogy írtam:-))
Tégy egy tepsibe zsírt,és forrósítsd fel.Tedd rá a húst bőrős felével lefelé.Előzőleg dörzsöld be sóval,fokhagymával.Nem kell bevagdosni.Amikor a bőr már színt kap,fordítsd vissza.Tegyél alá egy pohár vizet,tegyél még bele 10-12 szem borókabogyót,ha van egy-két savanykás almát,fedd le ( fedővel vagy fóliával),és kezd el sütni.Kb 1 óra múlva vedd ki a sütőből.Ekkor a bőrét betudod könnyen vegdosni,szeletekre vagy kockára,ahogy akarod.Tedd vissza a sütőbe,de most már ne takard le.10-15 pecenként locsolgasd meg a levével.Ha kell ,tegyél még alá egy kevés vizet.Kb.2 óra kell,amíg megsül.Akkor sült át,ha egy pecsenyevillát beleszúsz,az könnyen belemegy és nem jön ki a szúrás helyén véres lé.
Így a bőre is ropogós lesz.Fontos a sűrű locsolgatás.Az almát körítésként lehet adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!