Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Reggelire mit szokás enni?

Reggelire mit szokás enni?

Figyelt kérdés
Technika órán reggeli készítés lesz... de mi nem akarunk ilyen egyszerű dolgokat mint pl: tojásrántotta/omlett, szendvics, falatkák, melegszendvics..stb...Mit csaináljunk(az elkészítést is írjátok oda lécci)

2012. nov. 18. 09:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
10-es vagyok, ha előkészülhettek, akkor üljetek össze ma délután pl valahol, és késztsetek egy egyszerű kelt tésztát. Holnap reggel csak ki kell nyújtani, megszórni kakaóporral (sima, cukrozott kakaó, mint pl. a Nesquik), kristálycukorral, kevés fahéjjal, majd feltekerni, és kb 2-3 ujjnyi csíkokra vágni. Egyik felét a csigáknak összecsípkedni, az lesz az alja, majd kizsírozott vagy sütőpapíros tepsibe sorakoztatni. A hideg sütőbe betenni, hogy kicsit még keljen így, amíg melegszik a sütő, majd készre sütni. Forrón fejedelmi étel, hozzá egy tea, tej, tejeskávé, kakaó...
2012. nov. 18. 11:14
 12/16 anonim ***** válasza:

45 perc nagyon kevés!

Én pirítósban és szendvics krémekben gondolkodnék! Csináljatok tojáskrémet, tepertőkrémet, még az is finom, ha a májkrémet kikeveritek krémsajttal, mustárral és borssal. Mindenképp többféle szendvicskrémet csináljatok, hogy azért ne tűnjetek fantáziátlannak! Mellé vágjatok fel szeletekre paradicsomot, paprikát, uborkát. Készítsetek tejes kávét, és teát is. Nem tudom hányan lesztek a csoportban, de osszátok be a feladatokat egy szendvicskrém/ember, más meg addig felvágja a zöldségeket, megint más addig kávét-teát főz! Figyeljetek a terítésre is, vigyetek be egy szebb asztalterítőt, tányérokat, poharakat, evőeszközt (szerintem nem baj ha ezekből műanyagot visztek, de jó ha szines, mutatós), szalvétáról se feledkezzetek meg. Ha ügyesek vagytok, és jól beosszátok a munkát, akkor 45 perc alatt ezekkel meglesztek a terítéssel együtt. A tojással szerintem csaljatok, főzzétek meg már otthon!

2012. nov. 18. 11:42
 13/16 anonim ***** válasza:
Müzli, gyümölcs, piritós. Kakaó, tea.
2012. nov. 18. 11:47
 14/16 Juili ***** válasza:

Csináljatok töltött zsemlét. Többféle töltelékkel is kipróbálhatjátok. Ha ügyesek vagytok meglepetés zsemle lesz, mert nem látszik, hogy mi van benne. Belefér az időbe.

[link]

2012. nov. 18. 13:33
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:D majd írok hogy mit csináltunk és milyen lett;)(csütörtökön)
2012. nov. 18. 18:34
 16/16 anonim ***** válasza:

Tudom,hogy már késő,de azért leírom ötletnek:

Tojássárgáját összekevered mustárral,tejföllel,reszelt lila hagymával,s ezt a krémet rákened egy félbevágott zsömire,s mehet a sütőbe.

Vagy lehet gofri is,vagy császármorzsa,vagy sült virsli,grillezett zöldségekkel,sült paradicsommal,bundáskenyér,melegszendvics(sonka,sajt,vaj,sajt),vagy nagyobb szelet sonkákat veszel,és azt megtöltöd gombával,hagymával,paradicsommal,stb.,fogpiszkálóval összetűzöd,hogy ne essen szét,és akk hirtelen vajon megsütöd! :)

2012. nov. 24. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!