Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Reggelire mit szokás enni?

Reggelire mit szokás enni?

Figyelt kérdés
Technika órán reggeli készítés lesz... de mi nem akarunk ilyen egyszerű dolgokat mint pl: tojásrántotta/omlett, szendvics, falatkák, melegszendvics..stb...Mit csaináljunk(az elkészítést is írjátok oda lécci)

2012. nov. 18. 09:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Kuglóf, briós kakaóval.
2012. nov. 18. 09:43
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Márpedig reggelire ilyesmit "szokás" = ami gyorsan készen van, hiszen aki elkészíti a családnak az is szalad a munkahelyére és aki enni akar, az is szalad. Reggel nem szoktunk félórás, órás kajáknak nekiülni. Jó ha valaki hajlandó az asztal mellett megenni a melegszenyót, és nem öltözködés közben falja be!

Ha az ilyesmit nem, akkor amit "szokás", a hideg reggeli: vajas kenyér, felvágottal, túróval, sajttal. Jobb esetben viszed magaddal a hot-dogot, vagy hasonlót.

Szerintem.

2012. nov. 18. 09:44
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Innen válogass.

[link]

2012. nov. 18. 09:49
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk szerintem ez egy érdekes téma, mert én el sem tudnám képzelni, hogy tükörtojást, lágy tojást vagy rántottát reggelizzek. Nekem az tipikus vacsorakaja, nem is kívánom reggel. Máshol meg ugye... :)

Nálam a szendvicsek illetve a különböző pékáruk tartoznak a reggelihez, mellé tej, kakaó, tejeskávé, karamellás tej, vagy banánturmix (illetve más turmix). Egyszóval: az innivalóban legyen tej! Innivaló helyett szóba jöhet nálam a kefir vagy a joghurt. Plusz pékáru helyett alma, banán.

Engem a meleg reggeli gondolatától is kiráz a hideg. Max. a kenyér lehet meleg - pirítós formájában.

Mondjuk ezzel nem vagytok nagyon előrébb. Nem tudom, mennyi ideig tart a technika óra (nálunk mindig dupla óra volt), ha belefér az időbe, akkor én valami kakaóscsiga, briós, croasson szerűséget sütnék. Igaz, hogy ezeket nem reggel csinálja meg az ember, de az már más kérdés.

2012. nov. 18. 09:59
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm <3 egy technika óra 45 percig tart amúgy.:D
2012. nov. 18. 10:33
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Csináljatok egyszerű töltött tojást. Keménytojás félbevágva, a sárgája összekeverve májkrémmel, petrezselyemzölddel, kevés mustárral, és mehet vissza a fehérjébe.

Vagy tükörtojásos szendvics: pirítósra mustár, saláta, egy szelet sonka, és tükörtojás.

2012. nov. 18. 10:34
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Na, ez az, nálunk 2x45 perc volt, plusz ugye a 10 perces szünet, amit sose tartottunk meg... :D 45 perc alatt kizárt a péksütemény sütése... :/
2012. nov. 18. 10:38
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Csináljatok ilyet, ez nagyon finom és mutatós, ráadásul gyors:

[link]

2012. nov. 18. 10:49
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Melegszendvics, bundáskenyér, és amit írtak már, a tükörtojásos szendvics.

Esetleg még ez: [link]

Vagy angol reggeli: húsos bacon, kolbász, tükörtojás, paradicsom.

Egyébként irigyellek. Nekünk mindig csak barkácsolás volt, és sokan örültünk volna a főzésnek.

23/N

2012. nov. 18. 11:02
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Bundáskenyér, akár különféle fűszerezett tojással, de szoktam parasztrántottát is készíteni, nagyon finom, laktató reggeli/ebéd/vacsora. Tepertőkrém pirítóssal?

Vesztek reggel egy hentesnél tepertőt, ledaráljátok, beledaráltok egy fej hagymát, kevés fokhagymát, és 1-2 ek mustárral és némi vajjal, sóval, borssal elkeveritek. Ha kész, pirítotok kenyeret (akár serpenyőben), és arra kenve, paradicsommal pl. mennyei kaja.

Francia melegszendvics, azaz Croque Monsieur vagy Croque Madame?

[link]

Császármorzsa, vagy gofri valamilyen öntettel, lekvárral, pudinggal?

Házi péksütemény? Igaz ahhoz nem elég a 45 perc, hacsak nem készülhettek elő, hogy már csak sütni kelljen.

2012. nov. 18. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!