Nyers csirkehúst miért nem lehet enni? Vagy lehet csak nem szokás?
Figyelt kérdés
Egyik nap megkívántam a nyers csirkének a mellehúsát mert jól nézett ki (volt itthon éppen) és finom volt. De nem mertem többet enni mert az van bennem valamiért hogy bajom lehet tőle, de tulajdonképpen mi bajom lenne ? ez azért nem sertés..2012. ápr. 6. 19:24
1/8 anonim válasza:
A baromfihústól nyersen könnyen kaphatsz szalmonellát, a nyers disznóhústól meg borsókát, ami szintén komoly betegség, mindkettöbe bele lehet halni.
Nem véletlen, hogy nem szokás húst nyersen enni.
2/8 anonim válasza:
Szalmonellán kívül még a nyers hús felülete is kiváló táptalaj a baktériumoknak, bármi rákerülhet a levegőből,feldolgozás közben bármennyire is vigyáznak.
3/8 A kérdező kommentje:
és akkor mi van a lazaccal meg a marhahússal (pl. tatárbifsztek) ?
2012. ápr. 6. 19:45
4/8 anonim válasza:
Vállalják a veszélyt.De ilyenek mellett én kihagyom,gyáva vagyok: [link]
5/8 anonim válasza:
a kutya is megeszi,mégsincs semmi baja
6/8 anonim válasza:
Mert vannak emberre ártalmas baktériumok-vírusok amiket a kutya-macska immunrendszere-gyomorsava körberöhög.De ha nagyon akarod csókolózz vele: [link]
7/8 anonim válasza:
A sushi és a tatárbifsztek nem nyers...
8/8 anonim válasza:
Azt mondják veszélyes, és én el is hiszem, de én is ettem már nyers csirkehúst és nem volt bajom. Azért jobb a hőkezelés, akárhogy is nézzük, a mai világban ami szemetet eladnak nekünk, már abban sem lehetünk biztosak hogy főve nem lesz bajunk tőle. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!