Lehet-e megfőt csirkehust megsütni, és mártással tálalni? Ujdonsült feleség vagyok nem sok gyakorlattal.
Lehet, de nem igazán finom.
- Ha sült csirkét akarsz - akkor süsd tepsiben, először letakarva fóliával, utána pirítsd meg.
- Ha levest akarsz, főzd meg a csirkét, és egyétek meg a levesben, van a főtt húst tálald pl. meggymártással.
Ha a főtt húst megsütőd, nem lesz jó íze. Szárazabb is lesz és íztelen (hiszen már kifőzted az ízeket).
persze lehet, ha esetleg levesből megmaradt, de túl sok ízre ne számíts.az már belefőtt a lébe.
egy kis paradicsomszósszal, krumplival még talán elmegy.
ezt álatalánban akkor alkalmazzzák, ha egy jó darab marhahúsból, vagy egy egész csirkéből főztek levest.
régen gyakran volt a főtt hús második fogás.
A főtt hús önmagában is jó másodiknak, vagy leves és második közé. Mi úgy szoktuk enni, hogy teszünk ki köretet, én speciel rizzsel szeretem, és mustárt, tormát, majonézt, savanyúságot. Mivel valóban száraz a hús, muszáj mellé valami.
De megsütni felesleges, így tökéletesen meg lehet enni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!