Hülye vagyok vagy ebböl is el lehet készíteni töltött káposztát?
vettem fejeskáposztát nyerset és nem savanyitottat... lehet ebböl egyáltalán csinalni töltött káposztát?
ugy hogy megfözöm egy picit a leveleket?
ehhez vettem még savanyitott káposztát de nem leveleset
Én még ugyan nem ettem csak hordós, savanyított káposztából.
Állítólag a töltött káposztát (amikor kitalálták), akkor még szőlő-levélbe tekerték bele, ez volt a kezdetek-kezdetén.
Biztosan jó lesz az fehér káposztából is.
Max. ha levelekre szedtet, akkor (én legalábbis) egy szűrőbe raknám és egy kis lobogó sós vizet keresztül-öntenék rajta, hogy ne törjön olyan könnyen, amikor a husit göngyölöd bele.
3-as vagyok!
Egyetértek veled utolsó a lepontozót illetően.
A szabolcsi káposztát pedig majd én is megnézem, egész biztos fincsi lehet az is!
A szabolcsi töltöttkáposzta valóban édeskáposztából készül, ahogy fő a fej káposzta, úgy választják le és töltik be darálthúsos, töltelékkel. és tölcsér alakúra, nem úgy, mint a savanyú káposztát, két oldalról benyomkodva a levél.és fő eleme, hogy paradicsomos édeskáposzta a mellette levő is.
kollaganőmtől tanultam ezt a változatot, ami nagyon finom, és gazdagítja a tájjelegű ételekből készült ismereteimet, de a hagyományos (savanyúkáposztás) töltöttkáposzta nálunk kedveltebb.
Az ízlés dolga, itt is mérvadó,kár, hogy lepontozzák a mások által tanult, tájegységükre jellemző finom ételek receptjeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!