Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hülye vagyok vagy ebböl is el...

Hülye vagyok vagy ebböl is el lehet készíteni töltött káposztát?

Figyelt kérdés

vettem fejeskáposztát nyerset és nem savanyitottat... lehet ebböl egyáltalán csinalni töltött káposztát?

ugy hogy megfözöm egy picit a leveleket?

ehhez vettem még savanyitott káposztát de nem leveleset


2012. nov. 14. 09:58
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
Persze, hogy lehet, szabolcsban az a szokás, hogy úgy csinálják :) Nézz utána: szabolcsi töltött káposzta (én úgy jobban is szeretem)
2012. nov. 14. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
puszi érte!!!
2012. nov. 14. 10:05
 3/10 anonim ***** válasza:
78%

Én még ugyan nem ettem csak hordós, savanyított káposztából.


Állítólag a töltött káposztát (amikor kitalálták), akkor még szőlő-levélbe tekerték bele, ez volt a kezdetek-kezdetén.

Biztosan jó lesz az fehér káposztából is.


Max. ha levelekre szedtet, akkor (én legalábbis) egy szűrőbe raknám és egy kis lobogó sós vizet keresztül-öntenék rajta, hogy ne törjön olyan könnyen, amikor a husit göngyölöd bele.

2012. nov. 14. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
77%
A leveleket kissé főzd meg ecetes, sós vízben. Igaz, nem olyan, mintha hordós káposztából készülne, de azért ehető.
2012. nov. 14. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
73%
De szeretem ezt az oldalt, hogy lepontozzák az embert, ha valakinek nem tetszik a másik ízlése ^^ Örömötökre újra: a szabolcsi töltött káposzta finomabb, mint a savanyítottból készült^^
2012. nov. 14. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
75%

3-as vagyok!

Egyetértek veled utolsó a lepontozót illetően.

A szabolcsi káposztát pedig majd én is megnézem, egész biztos fincsi lehet az is!

2012. nov. 14. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A szabolcsi töltöttkáposzta valóban édeskáposztából készül, ahogy fő a fej káposzta, úgy választják le és töltik be darálthúsos, töltelékkel. és tölcsér alakúra, nem úgy, mint a savanyú káposztát, két oldalról benyomkodva a levél.és fő eleme, hogy paradicsomos édeskáposzta a mellette levő is.

kollaganőmtől tanultam ezt a változatot, ami nagyon finom, és gazdagítja a tájjelegű ételekből készült ismereteimet, de a hagyományos (savanyúkáposztás) töltöttkáposzta nálunk kedveltebb.

Az ízlés dolga, itt is mérvadó,kár, hogy lepontozzák a mások által tanult, tájegységükre jellemző finom ételek receptjeit.

2012. nov. 14. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Én mindig édeskáposztából csinálom. Nem szeretem, ha a töltött káposzta nagyon savanyú. Így sokkal finomabb. Annyi, hogy sós vízben meg kell főzni a káposztaleveleket, de úgy, hogy egészben rakod bele az egész fejet, majd fokozatosan egyenként lehúzod a fejről a leveleket. Amit lehúztál, annak a vastag erét levágod, hogy a levéllel egyszintben legyen.Így tudod szépen becsomagolni a tölteléket.
2012. nov. 14. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
ment a zöld kéz mindnekinek köszönöm finom étel lett
2012. nov. 14. 16:27
 10/10 anonim ***** válasza:
Egészségetekre!
2012. nov. 14. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!