Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tik mit készítenétek karácsony...

Tik mit készítenétek karácsonyi ebédnek nem túl anyagias családnak? írjatok köszönöm, milyen sütit? Mi a te terved?

Figyelt kérdés

#Fimomság
2012. nov. 4. 21:29
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:
Oké várjuk ! de én nézem a linket ,köszi
2012. nov. 5. 20:58
 32/47 A kérdező kommentje:
A link nagyon jó ! köszi ,
2012. nov. 5. 21:06
 33/47 anonim ***** válasza:
76%

Nálunk ez van mindig:


-Halászlé

-Pacalpörkölt

-Egy kevés csirkepörkölt(laktózérzékeny miatt)

-Rántott hús,karfiol, töltelék

-Bejgli

2012. nov. 5. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/47 A kérdező kommentje:
Nagyon jó az utolsó is ,köszönöm
2012. nov. 5. 21:52
 35/47 anonim ***** válasza:

Nálunk ez a hagyományos:

Húsleves

Többféle hús - sült csirke, fasírozott mindig, valami marhahús, sertésszelet is néha

Köretnek pirított krumpli+rizs

Savanyúság

Desszertnek mézeskalács, mákos kalács, szaloncukor, narancs, mandarin, ami van. :)

2012. nov. 5. 23:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/47 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek privátban megírtam a zsidós kacsa receptjét, de kimásolom, mert láttam, mást is érdekelt :)


Kell egy széles, mély lábas (mint a húslevesé, kell 3 fej hagyma, és 1 egész fokhagyma, illetve kacsa "részek", ki mit szeret, + só


Olajat öntesz a lábasba, bár kacsazsírral sokkal finomabb, és a !! vastag karikákra !! vágott hagymát és az egészben beledobált, de megpucolt fokhagymát megpirítod kicsit. Ráteszed a húst és annyi vizet hogy ellepje. Alacsony-közepes lángon lefedve, a vizet pótolva kb. 1,5-2 órán át párolod, és ha villával megszurkálod a húst és szinte leválik a csontról, akkor leveszed a fedőt, megsózod és pirosra sütöd magas lángon. Nem baj ha szétesik. Törtkrumplival, párolt lila káposztával ISTENI!

2012. nov. 5. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 37/47 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy persze mehet bele más fűszer is a són kívül, de szerintem azért zsidós mert olcsó? Nem tudom nem akarok rasszistáskodni :D Én imádom, mikor legközelebb hazalátogatok, azt kérek :)
2012. nov. 5. 23:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 38/47 anonim ***** válasza:
63%

Köszi a zsidó-kacsa receptet, ez valóban nagyon finom.


Megjegyzem, tarját, ill. más alkalommal egy öreg kakast tettem fel ugyanígy egy halom hagymával. A különbség az volt, hogy első nekifutásból 1,5 dl fehér bort öntöttem alá.

Nem tudom, a zsidók mit szólnának hozzá, de azzal is fincsi volt! :))))


Mindenesetre köszi!

2012. nov. 6. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/47 anonim ***** válasza:

Én is köszönöm a kacsás receptet. mi is lábasban szoktuk liba/kacsazsíron sütni a jószékokat négyfelé (fertályokra ) vágva, majd ha már majdnem puha ,tepsibe átrakva, a sütőben sütjük ropogós pirosra.

De ez sokhagymás változat nagyon finom lehet, szeretjük a hagymát sülve-főve, akárcsak a kacsát :)

egyik napra be is iktatom a menüválasztékba, persze finom

párolt lilakáposztával, és valami könnyített krumplival:)

üdv.

2012. nov. 6. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/47 anonim ***** válasza:
*jószágokat...
2012. nov. 6. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!