Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tik mit készítenétek karácsony...

Tik mit készítenétek karácsonyi ebédnek nem túl anyagias családnak? írjatok köszönöm, milyen sütit? Mi a te terved?

Figyelt kérdés

#Fimomság
2012. nov. 4. 21:29
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:

A halászléről nekem az a véleményem nagyon munkás ,jól haladunk egyre jobb és finomabbak kerülnek a képzeletbeli asztalra . És ki az aki fogyókúrázik talán karácsonykos is ? neki mit ajánlnátok ? köszönök minden hozászolást

Üdv:Moncsi

2012. nov. 5. 09:28
 12/47 anonim ***** válasza:

10-es vagyok!

Jó hogy mondod, én is fogyózok! :)))

Akkor,

- a hal attól még jöhet pácolva, párolva, zöldségekkel

- ha nem rántott husi, hanem bundás-husi pl. palacsinta-tésztába mártva (liszt+zsemlemorzsa kizárva)

- de pl. a karaj, vagy szüzérme egybe-sütve, eléggé száraz husi, karácsonykor azért szerintem meg lehetne próbálni belőle 1-2 szeletkét gőzben párolt hordós káposztával

Szóval, ha fogyó,: alapanyag marad, elkészítési mód visszafogottabb, kevésbé zsírosan, kevésbé csömören, attól még úgy is nagyon finomak lehetnek, lesznek.

2012. nov. 5. 09:40
 13/47 anonim ***** válasza:
Anyám tikja reszkethet , mert mink bizony levágjuk karácsonykor.
2012. nov. 5. 09:42
 14/47 anonim ***** válasza:

Már ez a kétszer 4-es "ünnep" is megdolgoztatta az ember agyát, hogy mit is főzzön az itthonlévő családtagoknak, hogy mégse legyen hétköznapi. a karácsony sem lesz másképp, sőt...

lassan írogatom fel, hogy mi legyen illetve mi ne legyen adig, mert az jó lesz majd karácsonykor..:)ilyen a töltöttkáposzta is, ha most egy darabig nem csinálok, karácsonykor rávetik magukat:)

de persze tervezve van a halászlé, rántotthal, majonézeskrumplival.

egy kis bőrös malachús, almás-lilakáposztával, hagymás tört krumplival.

egyszer egy göngyölthús, gombás-aszaltszilvás töltelékkel, baconba tekerve, krumplipürével, vagy mexikóis rizzsel.

egyszer egy valami szaftos is lesz, pl bakonyi sertészelet

nokedlivel.

valami vadason is gondolkodom.

aztán még ki tudja, mi jut eszembe, vagy milyen jó ötletet találok pl pont itt.

ezek még csak nagyvonalú tervek, de legalább már vannak.

2012. nov. 5. 10:36
 15/47 anonim ***** válasza:
Én úgy tanultam, hogy a "bőrös malachusi"-t újév napján kell enni, mert akkor egész évben "kidúrja" = elődúrja a szerencsénket a föld alól is. Állítólag ezért van az, hogy szilveszterkor éjfél után = új év első napján szolgálják fel.
2012. nov. 5. 10:51
 16/47 A kérdező kommentje:

Nagyon jókat írtál te aki fogyózol ,

és igen anyád tyúkja reszkethet !!! jönnek az ünnepek,nagyon jó recepteket kaptunk ,jó lesz a karácsony és persze már lehet előre gondolkodni a főzésen .

Köszönöm hogy itt vagytok beszélgessük tovább ,az én húgom cukros sajnos ezért túl súlyos ,van aki ezekkel a gondokkal küszködik?és mit ajánlnál ? várom a válaszokat továbbra is ,karácsonyi ebéd a téma . köszönöm.

2012. nov. 5. 11:30
 17/47 anonim ***** válasza:

A tikból isteni leves lesz, a malactól meg nem félünk, eddig sem voltunk babonásak, és hála valakinek odafönn:)mindenevők a hívek.babona ide, vagy oda, csak jó sok finom étel legyen az asztalon.

azért még én is figyelem a sok jó ötletet addig, sőt jó lenne minél előbb megállapodni is a menüben, mert az akciós termékek nálunk pénztárcaelőnyt élveznek, és , ha valami addig kedvező áron lesz, hát kivárja a sorát a fagyóban.

süti az biztos, hogy parfé szelet is lesz,meg velence-szelet ( mindegyik mézes tészta, előbbi kevert, másik három lapos) de egyik finomabb, mint a másik.

gyümölcstorták, és sós finomságok lesznek még, ha megérem...:)

és tényleg nincs már messze, 6 hét és nekigyűrkőzhetünk az évvégi melónak.

2012. nov. 5. 12:03
 18/47 anonim ***** válasza:

Amiket eddigi életemben karácsonykor ettem, van amit imádok, van amit nem.

- Töltött káposzta - szeretem

- Sült lazac - életem legjobb karácsonyi étele :P

- Halászlé - nem szeretem

- Zsidós kacsa - a nevével ellentétben tökéletes karácsonyi kaja, én szeretem (néztem neten, de nincs fent, szóval ez lehet apukám elnevezése - mivel ő szokott főzni.)

- Húsleves - szeretem

- Kínai erős savanyú leves - imádom

- Egészben sült, töltött csirke - kedvenc

- Jamie Oliver féle tökéletes sültkrumpli, youtube-on fent van az elkészítés, szerintem a libazsíros a legjobb :)

- Kolbásszal, vagy tojással töltött fasírozott - szeretem

- Kocsonya - nem szeretem

2012. nov. 5. 12:12
 19/47 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, elfelejtettem a sütiket, nekem ezek a kedvenceim:

Grízes krémes (csak sütött lappal, nem készen vettel):

[link]

Madártej szelet

Mézeskalács (ebben az a jó, hogy az elkészítése pl egy családnak lehet teljesen játékos) :)

2012. nov. 5. 12:15
 20/47 anonim ***** válasza:

A cukrosoknak a savanyú káposzta kifejezetten ajánlott nyersen. Salátának a sültek mellé, ha megeszi úgy is, nem kell párolni sem!

Lehet nekik a tartáros saláták helyett pl. krumpli-salátát de valami gomba-mártással, vagy fokhagymás-tejfölös mártással hidegen sültek mellé.

Újdonság!!!!

Láttam TV-ben halat töltöttek (közönséges töltelékkel) és úgy sütötték tepsiben. Nem tudom milyen hal volt, kb. 15 cm-es a fejétől-farkáig, és egy db. töltött hal ment egy embernek a tányérjára szépen körbe-dekorálva körettel és salátákkal.

2012. nov. 5. 13:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!