Tik mit készítenétek karácsonyi ebédnek nem túl anyagias családnak? írjatok köszönöm, milyen sütit? Mi a te terved?
Én még "gyerek" vagyok, de ezeket megenném :D
-gyümölcsleves, vagy halászlé, jó tyúkhúsleves
-krumplipüré, vagy kukoricás-borsós rizs
-rántott hal, vagy rántott hús, töltés
-csalamádé meg cékla :)
Nem tudom, mennyire ünnepi, de én itt felfalnám az asztalt :D
Mivel a karácsony azon ritka alkalmak közé tartozik, amikor hazamegyek (300 km, kolesz), így a kívánságlistám a következő drága anyukám felé:
- húsleves (tyúkot, zöldséget kaptunk nénémtől, le vannak fagyasztva)
- rántott hús + rizs VAGY tejfölös csirke + nokedli/krumpligombóc savanyú káposztával vagy csalamádéval
- almás pite (bár szólt, hogy fagyasztott le a hatlaposból mézes krémesből, amit imádok, többen tatai szeletként ismerhetik :) )
értelemszerűen anya főztjét tartom verhetetlennek, ezek pedig kiemelkedők a sorban :)
egy ilyen sorozat után még a tányért is fényesre nyalnám :)
Én fagyit ennénk + télapós csokit
Boldog karácsonyt.
Nálunk ezek szoktak lenni:
Töltött kacsa, a mája külön elkészítve persze
Kocsonya
Húsleves/Halászlé/Tárkonyos Csirkeragu (nem nehéz és nem is túl drága, pár deci csirkehús + főzőtejszín kell bele, semmi különösebb)/Krémlevesek
Töltött káposzta (ez meg főleg olcsó és klasszikus is)
Sütemények: püspök kenyér, linzer, diós és mákosbejgli, keksztekercs, mézeskalács, krémes
Csirke combokat megsütsz, teljesen szokásosan, semmi extra, de csak nagyon kevés zsiradékot tegyél alá, inkább több vizet. A végén mindenképpen maradjon alatta szaft, vagyis ne hagyd elpárologni, mindig önts alá kis vizet. Ha kész, szedd ki a húst, a szaftot öntsd át egy lábasba, Egy narancs levét add hozzám plusz egy pici tejfölt, és csak forrald össze. A tálalásnál narancsot is ehettek a húshoz.
Levesnek pl hagymakrémleves.
Eddig évek óta volt:
csirkehús leves, csigatésztával, borsóval
marhapörkölt nokedlivel
disznótoros: hurka-kolbász-pecsenye
Az idén váltani szeretnék: ha pl.
a húsleves marhából és abból egy vadas + mártás
sertés-sült: pl. tarja, oldalas, vagy síma rántott szelet
jó ötlet a karácsonyi kocsonya is!
hal, sütve, rántva, (halászlé az túl munkás!) :)))
Valami hasonló, majd kialakul még!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!