Tik mit készítenétek karácsonyi ebédnek nem túl anyagias családnak? írjatok köszönöm, milyen sütit? Mi a te terved?
5-öskének:
Ma már az sem olcsó!
Ha ki tudod szorítani, végy egy kg. rizst + néhány tojást. Főtt rizsből fűszerrel 1 tojással, liszttel gyúrj fasírozottat, mellé krumpli-főzeléket.
Ha tudsz, végy egy kisebb kelkáposztát, vágd cikkekre, lobogó sósvízben futtatsd át, majd sűrű palacsinta-tésztában megforgatva süsd meg, hagymás törtkrumpli körettel.
Desszertnek a nyers krumplit, mint az uborkát szeld fel vékonyan, zsírozott, lisztezett tepsibe rakd bele, sózod, borsozod, majd a sűrű palacsinta-tésztával felöntve sütőben megsütöd. Ha kihűlt, mint a túrós-lepényt kidarabolod.
De lehet gyúrni krumplis-tésztát is, és abból lehet készíteni:
- kis gombócokat és rántott leves-alapba belefőzni
- núdlinak megformázva kifőzni, és pirított zsemlemorzsába forgatva is szeretem egy kis cukorral, de akár még sósan is
- elnyújtva, kiszaggatva, vagy kockákra vágva megsütni lángosnak
Nagyon jók vagytok köszönöm.
igazából mindenkié tetszik .
A zsidó kacsa érdekes még nem hallottam róla .
A hal biztosan jól nézet kis tv_ben és a krumplis recept óriási .
Továbbra is írjatok ,jön a karácsony sőt a mikulás is szeretitek a mikulást ? milyen emlékeket van? és hisznek vagy szeretik gyerekeitek ? én imádom amikor a kislányom csak néz és nem tudja hogy a mikulás az apja.
a fiaim is elhitték és én annyira szeretem ezeket az ünnepeket ,és tik? a téma marad kaja és ünnep
A menü otthon:
Karácsonyi leves(igy hivom én)-savanyú káposztaleves kolbásszal,füstölt bordával
Rántott hús krumplisalátával
Mézes süti-4 lap közé krém,meg aprósütik.
Nálam is ez lesz a menü,csak páromnak krumplipürét készítek.
Én vagyok az első, a sütis kérdést nem láttam... :)
Hát, én itt is valami "egyszerűbbet" ennék
-kókuszkocka/hólabda
-almáspiteeee:)
-túrós pite
-sajtos kifli
-mirandás szelet
-esetleg 3Bit szelet ez is könnyű, és nem drága, csak háztartási keksz, piskóta, meg pudingok)
A zsidó kacsa nekem is felkeltette a figyelmemet. szerintem többen örülnénk, ha a Kedves Válaszoló, aki írta, közzéteni, mindnyájunk hasznára.
Viszont erről eszembe jutott a sólet, amit én hamis módon ugyan, de be fogok iktatni egy napra az biztos, hiszen sok napi menüt kell kitalálni.
ahogy én szoktam szívesen közreadom. a lényeg, hogy ezt nem kell 9-10 óráig a sütőben sütni, de attól még isteni finom.
fél kiló tarkababot beáztatok előző este. másnap két fej jó közepes hagymából pörköltalapot készítek, erre teszem az áztatott babot, és elkezdem főzni, annyi vízzel, amennyi épp ellepi.
persze, ekkor készen van a füstölt tarja, vagy csülök, ennek a levéből pótlom az elfőtt levet.
közben teszek bele, 1-2 babérlevelet, zúzott fokhagymát,
őrölt köményt, a sóval óvatosan, mert majd belemegy a füstölt hús is.
három -négy sárgarépát hasábokra vágva is teszek bele.
félfövésben lébő babba teszem a füstölt hús darabokat,(emberes darabokra vágva ) együtt főnek tovább.
ez teljesen úgy néz ki, mint a babpörkölt,de, hogy még sűrűbb legyen, két-három fakanál lisztet kikeverek simára
egy kis vízzel és még ezzel is besűrítem.
ez nekem egy 4,5 literes széles fazékban forrdogál , mindig lassú tűzön. a babnak nem szabad kipöndörödni a héjából.
főzök közben minden személyre 1-1 keménytojást, amit cikkekre vágva tálaláskor teszek rá.
nagyon finom, bőségesen laktató egytálétel, persze ilyenkor a fogyókúra felfüggesztve:)
aki szereti tehet bele csípőspaprikát is.
Elkezdtem keresni a zsidó kacsát (merthogy úgy néz ki, az ma már nem ér ide), az helyett találtam ezt.
Gondoltam, akit érdekel, majd lehet rajta, csemegézni!
Ez nem a kacsa link!
Azt kezdtem keresni, de teljesen mást találtam, érdekesnek gondoltam, azért raktam fel nektek, talán titeket is érdekel.
A kacsára még várunk!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!