Palacsinta tésztába tesztek cukrot kell bele vagy nem?
Igen komoly vita van a baráti társaságban belőle :
4en nem rakunk bele én sem 4en állitják,hogy kell belle ::
Én mindig rakok bele egy evőkanállal (6 tojásból készítem), plusz egy vaníliás cukrot.
Csak akkor nem raknék bele, ha csak túrósat csinálnék, vastagon töltelékkel... akkor talán nem hiányozna. De anélkül elég ízetlen lenne...
Egyébként egyéni ízléstől függ, nincs rá szentírás.
Még mindig jobb ezen vitázni, mint a pol....
Én nem tettem bele cukrot, sósan tejjel készül a tészta.
( És étolaj is kerül bele. Nem kell olajozni a serpenyőt.
Töltelék jobban érvényesül az én / mi ízvilágunkba ).
Felesleges elrontani a palacsintatésztát cukorral, hiszen a töltelék általában édes, tehát az édes íz adott. A tésztába ellensúlyozásképpen és az édes íz kiemelése érdekében csak só kell, méghozzá jó sok, kb. 20 palacsintához 2 púpos teáskanál.
De persze mindenki olyat csinál, ami ízlik neki.
A főzéshez-sütéshez, azt tapasztaltam, jó nagy érzék kell, mert az emberek jelentős részének ez nincs. Ő csináltasson mással!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!