Hogy hívják azt a húst, amit palacsinta tésztába kell forgatni?
Figyelt kérdés
2009. febr. 3. 17:25
1/9 anonim válasza:
Párizsi szeletnek hívjuk a palacsintatésztás husikat vagy Orly-módra készülőnek.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!
2009. febr. 3. 17:29
3/9 anonim válasza:
Az Orly módon készült húshoz való "palacsintatészta" sörrel készül, a párizsi szelet meg sima lisztbe és tojásba forgatott rántott szelet zsemlemorzsa nélkül sütve
_szakacs-
4/9 anonim válasza:
Én is tudom, azonban a kérdés nem ez volt, köszi a lepontozást.
5/9 anonim válasza:
Ha rossz a vélasz, nem kell meglepődni, ha lepontozzák.
6/9 anonim válasza:
nem rossz volt, csak nem teljes... ohhbocsánat. De mindegy...
7/9 anonim válasza:
Párizsi szelet ROSSZ, nem úgy hívják. Nem mindegy!
8/9 anonim válasza:
Második vagyok.
Nem pontoztam le senkit, csak megírtam a választ.
9/9 anonim válasza:
A hússzeleteket a szélükön vagdald be, s mindkét oldalukon klopfold ki. Gyengén sózd és borsozd, mártsd palacsintatésztába, s bő forró olajban süsd pirosra.
Magyar Elek javasol egy egyszerűbb eljárást is: eszerint a húst lisztbe, majd tojásba, végül ismét lisztbe panírozzuk.
Másik recept viszont csak a lisztet és a tojást írja panírnak.
Úgy gondolom, hogy szokás kérdése az elnevezés.
Hallottam már úgy is, hogy bundás hús.
Ebből is van többféle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!