Írnátok olyan egyszerű de laktató édesség recepteket, mint a palacsinta?
Almás palacsinta: az almát megpucolod, elöször negyedekbe vágod, utána keresztben vékony szeletkékre. Ezt belekevered a picit sürübb palacsinatatésztába, és palacsintasütöben kisütöd. Merökanállal teszel a tésztából a serpenyöbe, amikor megsült az elsö fele, óvatosan megforditod. Vastagabb lesz, mint a normális, és picit tovább tart, mire megsül, ezért kisebb lángon süsd.
Császármorzsa gyorsan: negyed liter lisztet, negyed liter grizt egy tálba teszel, egy csaoptt káváskanál sóval és izlés szerint cukorral izesited. Tegyél bele mazsolát, ha szeretitek. Hozzáadsz 4 tojást, és fél liter tejet, és simára kevered.
Egy teflonserpenyöben olajat vagy vajat forrósitasz, beleöntös a tésztát és lassan kevergetbe megsütöd - magától szétesik morzsákra, nem kell darabolgatni. Lekvárral, kakaóval, fahéjas cukoral tálalhatod.
Gyorsan megvan és finom.
ez utóbbi almás-bögrés, ha nem teszel bele, legalább fél deci olajat, ehetetlenül száraz lesz.én már kipróbáltam, és sajnos nem lett jó.
másodjára tettem bele olajat és egészen finom omlós lett a tésztája.
Én ezt a bögrés sütit szoktam készíteni:
bögre = 2,5-3 dl
1 bögre kristálycukor
2 egész tojás
1 bögre tej
fél bögre olaj
2 bögre liszt
1 tasak sütőpor
Egy tálban összekevered a cukrot, a tojást, tejet, olajat, végül hozzáadod a sütőporral elkevert lisztet. Az almás verzióhoz keverek a tésztába 1 kávéskanál fahéjat, és 2 nagyobb almát, amit meghámozok és apró kockákra vágok. Kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöd a tésztát, és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütöd. Fél óra elteltével már ellenőrizheted egy fogpiszkálóval, hogy ragad-e, ha nem, akkor készen van. Egyszerű és finom, sokféleképpen variálható. Pl. fél pohár liszt helyett kókuszreszeléket használsz, és keversz a tésztához 1 marék lecsepegtetett, kimagozott meggybefőttet + fél-egy tábla apró kockákra vágott csokit. De dobálhatsz a tetejére is bármilyen befőttet, gyümölcsöt. Rakhatsz a tésztájába kakaóport, mazsolát. Úgy is csinálhatod, hogy 4 dl tejben 3 evőkanál cukorral megfőzöl 1 csomag bármilyen ízű pudingport, megvárod, míg kihűl, és amikor a tésztát elsimítod a tepsiben, egy teáskanállal rászaggatod a tetejére a kihűlt pudingot, és így sütöd. Sütés közben a tészta felemelkedik, a puding pedig a közepére süllyed. Ha langyosra hűlt, már szépen szeletelhető.
Én is almás palacsintára szavazok, de így:
Csinálj egy kicsit sűrűbb palacsinta tésztát réteslisztből, sütőporral.Ízesítsd fahéjjal és reszeld bele az almát.
Ebből pici korongokat süss.
Tálalásnál öntsd le vanília sodóval.
Ez mondjuk nem almás,de készíthetnél neki tejberizst.Viszont most jut eszembe,hogy almát is adhatsz a tejberizs mellé,méghozzá csinálhatnád úgy,hogy egy nagyobb jénai tálba(azért írom,hogy nagyobb,mert az alma nagyon összeesik,és csak nyersen néz ki soknak) 5-6 nagyobb almát vékony szeletekre vágsz,a héját is rajta hagyhatod. A tálba rétegzed,és 2-3 soronként locsold meg 1-1 evőkanál mézzel,és szórd meg fahéjjal,ezt egészen addig csináld,míg az összes almát beleteszed a tálba. A tetejére is menjen méz,és fahéj+ 2 evőkanálnyi baracklekvár,ezt lefeded alufóliával,és 180 fokon kezd el sütni. Kb. 10-15 perc múlva elkezd levet engedni,ebben fog párolódni. Néha vedd ki,és keverd át,majd amikor úgy látod,hogy kellőképpen megpárolódott,vagy megsült kapcsold le. Én például egészen addig szoktam így sütni,amíg az alma teljesen "elrongyolódik". Csak a leírása tűnhet bonyolultnak,elkészíteni nagyon egyszerű,és akkor ezt az almát teheted a tejberizsre. Én ezt szoktam:
TEJBERIZS:
Hozzávalók:
* 1 bögre rizs
* kb. 2 bögre tej
* cukor
* fahéj
* vanília (vaníliás cukor, vaníliaaroma, vaníliarúd tetszés szerint)
* 1 tojás
Elkészítés:
Az 1 bögre rizst felteszem főni 1 bögre vízben és 1 bögre tejben.
Hozzáadok 2 evőkanál cukrot, kis fahéjat és vaníliát. Időközben kavargatom, figyelem,
mert a rizs szívja magába a folyadékot, és folyamatosan öntök még hozzá tejet.
Amikor a rizs megpuhult, hozzákeverem a cukorral elkevert tojássárgáját.
Rottyan egyet, majd elzárom, és ilyenkor keverem hozzá a habosra vert tojásfehérjét.
Arra figyelni kell, hogy mielőtt a tojást beletesszük, kicsit folyékony legyen,
mert a tojás sűríti! Ez is nagyon egyszerű,és finom. :)
26/N
Svéd alma.
az almákat meghámozod cikekkre vágod,1 vajjal kikent sütő tálba szorod rétegesen a rétegek közé az almákra kirstály cukrot szorsz meg dobálod vaj darabokkal. A sütöben kb 40 perig sütöd. Vanilia mártással ,és tejszín habbal tálald.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!