Palacsinta recept 10-12 db-hoz?
Tisztában vagyok a hozzávalókkal, csak a mennyiséggel nem.
10-12 max. 15 db palacsintát szeretnék sütni.
Miből mennyi kell?
Olyan 60 db-hoz (kicsi és vékony verzió) kell 40 dkg liszt, 3 tojás, 1 dl olaj, csipet só, 1 liter ásványvíz (szénsavas). Én cukrot nem szoktam bele tenni, bár a férjem olykor ezt megteszi helyettem. ;)
Szóval ezeket a mennyiségeket kell arányosan lecsökkentened.
Oks!
Pont írni akartam hogy az elsőből a tojás, a másodikból a tej maradt ki :D
én reggelire sokszor csinálok és mindig kb 10-15 jön ki ebből: (rendes 2,5 dl-es teásbögre színültig)
1 bögre liszt, 1 tojás, 1 bögre tej, pici olaj, pici só, én pici fahéjat is teszek bele, szerintem sokat dob rajta
ja és annyi szódavíz vagy szénsavas ásványvíz, amennyivel beállítom az állagát
(úgy látom ma mindenki kifelejt valamit a receptből :D)
Köszönöm a tippeket!
Kipróbáltam a dolgot, elsőre nem is lett olyan rossz!
Majd még gyakorlok ;)
Van egy baromi egyszerű tészta keverési módszer, csak egy shaker kell hozzá.
Hozzávalók: 2 tetőnyi tej, 1 púpos tetőnyi liszt, 1 tojás, 1 evőkanál cukor, csipetnyi só
Ezeket belerakod a shakerbe, a rácsot bele, tetőt rá és kb. 1 perc alatt összerázod. Csak arra vigyázz, hogy rendesen rá legyen rakva a shaker teteje, nehogy lerobbanjon rázás közben!
Egy ilyen adagból 6-7 palacsinta jön ki.
28/F
2. vagyok.
Én egyáltalán nem szoktam bele tejet rakni. Persze csak azzal is lehet, ill. vegyesen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!