A palacsinta tésztába tesztek- e tejet? Nem ragad tőle össze? Egy-két tippet is szeretnék kérnia tészta készítéssel kapcsolatban.
tejet teszek.
2 tojást teszek bele, szerintem azért nem ragad le (azóta.)
Akkor inkább leírom.
Tehát 2 tojás, habverővel. (nem a rugóssal, amivel a habot verem, hanem az a hosszúkás.
pici só, már bátrabb vagyok: fél zacskó vanillcukor
liszt, úgy ránézésre, amíg bírja a tojás + a habverő, majdnem galuskasűrűségűre.
Aztán tejet teszek, míg könnyebben keverhető,
megint kevés lisztet.
Aztán annyi tejet, hogy kb. tejszín sűrűségű legyen
Bűnöző vagyok, úgyhogy zsírral sütöm, hagyományos palacs.sütőben (finomabb.)
Akkor fordítom csak, amikor már a teteje nem nyers, a szélén pedig megsült.
Széles, lapos fakanalam van hozzá.
Sajnos, ha leragad, akkor már a többit is nehezebb felvenni. De ha megsül rendesen, akkor nem ragad.
a hőfok gázon kb. középen, de kitapasztalod. ne süljön túl gyorsan, de lassan sem.
Tej nélkül nem is jó!!!!!!:D
4 tojás kell bele cukor és a tej fele és annyi finomliszt,hogy hogy olyan állaga legyen mint a nokedlinek.Csomómentesre elkevered és mehet bele a többi tej.Ha túl sűrű maradt akkor még hideg víz kell bele.Ha kész még olajat a tésztába és kész!
Írja ezt egy olyan anyuka aki hetente 3-4 szer süt palacsintát.Ez tuti recept!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!