Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A palacsinta tésztába tesztek-...

A palacsinta tésztába tesztek- e tejet? Nem ragad tőle össze? Egy-két tippet is szeretnék kérnia tészta készítéssel kapcsolatban.

Figyelt kérdés
2010. ápr. 29. 20:22
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nem a tejtől ragad, hanem a cukortól. Ha kicsit sűrűbb a tészta könnyebb vele bánni. Ha esteleg szakad a tészta sütéskor, tegyél bele még lisztet.
2010. ápr. 29. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
A túl sok cukortól szakad, vagy ha túl híg, esetleg, ha nincs benne elég tojás, de a tejtől nem. Én nem méregetek soha, gondolomra teszek bele mindent. A kolléganőm dicséri a Horváth Ilona szakácskönyv receptjét, azt mondja, azzal mindig jól szokott sikerülni.
2010. ápr. 29. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. ápr. 29. 20:51
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

tejet teszek.

2 tojást teszek bele, szerintem azért nem ragad le (azóta.)

Akkor inkább leírom.

Tehát 2 tojás, habverővel. (nem a rugóssal, amivel a habot verem, hanem az a hosszúkás.

pici só, már bátrabb vagyok: fél zacskó vanillcukor

liszt, úgy ránézésre, amíg bírja a tojás + a habverő, majdnem galuskasűrűségűre.

Aztán tejet teszek, míg könnyebben keverhető,

megint kevés lisztet.

Aztán annyi tejet, hogy kb. tejszín sűrűségű legyen

Bűnöző vagyok, úgyhogy zsírral sütöm, hagyományos palacs.sütőben (finomabb.)

Akkor fordítom csak, amikor már a teteje nem nyers, a szélén pedig megsült.

Széles, lapos fakanalam van hozzá.

Sajnos, ha leragad, akkor már a többit is nehezebb felvenni. De ha megsül rendesen, akkor nem ragad.

a hőfok gázon kb. középen, de kitapasztalod. ne süljön túl gyorsan, de lassan sem.

2010. ápr. 29. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
52%

Tej nélkül nem is jó!!!!!!:D

4 tojás kell bele cukor és a tej fele és annyi finomliszt,hogy hogy olyan állaga legyen mint a nokedlinek.Csomómentesre elkevered és mehet bele a többi tej.Ha túl sűrű maradt akkor még hideg víz kell bele.Ha kész még olajat a tésztába és kész!

Írja ezt egy olyan anyuka aki hetente 3-4 szer süt palacsintát.Ez tuti recept!

2010. ápr. 29. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
52%
Utolsó vagyok a tojás hiányától ragad a tészta.
2010. ápr. 29. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 A kérdező kommentje:
Valahol hallottam ezt a tej "dolgot"...csak kellet egy kis megerősítés. Köszönöm a bőséges válaszokat!
2010. ápr. 29. 20:59
 8/18 anonim ***** válasza:
Egyik válaszíró sem említette, így én még kiegészíteném a receptet, hogy amikor olyan nokedli szerű tésztává összeálltak az alapanyagok utána szódavízzel hígítom fel.Lazább lesz a massza. Sok sikert.
2010. ápr. 29. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim válasza:
Én a turmixba szoktam beledobni minden hozzávalót, aztán bekapcsolom 1 percre és ha sűrű akkor higítom tejjel, ha híg akkor teszek hozzá lisztet. Nagyon egyszerű.
2010. ápr. 29. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
Én is a turmixos megoldást szoktam csinálni, és sajnos nekem nem mindig futja tejre, ezért én vízzel szoktam csinálni, mondhat akárki akármit, hogy úgy nem jó, meg ilyenek, nekem és a családomnak vízzel is ízlik.
2010. ápr. 29. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!