Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A palacsinta tésztába tesztek-...

A palacsinta tésztába tesztek- e tejet? Nem ragad tőle össze? Egy-két tippet is szeretnék kérnia tészta készítéssel kapcsolatban.

Figyelt kérdés
2010. ápr. 29. 20:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

tej és szóda..ha nincs turmix, akkor a tojással habosítsd fel a kristálycukrot, csipet só, kis olajat bele, fehér lisztet, sütőport, tejet, összemasszázni, majd szódával hígítani - ha pikánsra akarod kis reszelt citromhéj és vanília rúd kikapart közepe mehet még


lehet sósan is csinálni, meg spenóttal zöldet sós kajákhoz :D

2010. ápr. 29. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:

Én úgy tapasztaltam,hogy a palacsinta két dolog miatt szakadhat:ha nem megfelelő az állaga vagy ha nem elég meleg az olaj a palacsintasütőben.

Én szoktam tejjel készíteni a palacsintát,de emiatt nem ragad,sőt én elég sok cukrot teszek bele,az sem okozott még gondot.Néha van úgy,hogy kakaót keverek a palacsintatésztába,így érdekesebb.

2010. ápr. 29. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
A cukortol szokott ragadni. En nem is rakok bele cukrot, csak egy csesze liszt, egy csesze tej, egy tojas, egy fel zacsko sutopor, es kaveskanal szodabikarbona (esetleg szaritott gyumolcsok, pl vorosafonya) ezt osszekeverem ugy, hogy kellemesen suru legyen, ha megsult akkor teszek ra juharszirupot es vajat, imadom
2010. ápr. 29. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 igabcsy ***** válasza:

A többiek már minden okos dolgot leírtak ezzel kapcsolatban. Ezért sok újat már én sem tudok mondani.

cukrot soha nem teszek bele, a tölteléktől majd édeslesz a végeredmén, tehát teljesen felesleges. ráadásul létezik a sós változatú palacsinta is, mint pl. Hortobágyi húsos palacsinta, káposztás palacsinta, sajtos palacsinta, stb.... Tehát cukor nélkül is lehet készíteni.

A tejtől sokkal szebb színe lesz, mert kicsit pirul is sütéskor és nem lesz olyan halvány. De nem feltétlen szükséges.

A szódavíztől lágyabb lesz az állaga, de sima vízzel is készíthető.

Na és hogy egy kis vidámságot is hozzak:

Az idősebbek biztosan emlékeznek a "Palacsintás király" című mesefilmre.

Na itt mindenki megtudhatja, hogy mitől ragad a palacsinta!! :-)))

Aki nem ismeri és szeret néha gyerek lenni, az feltétlen nézze meg egy laza vasárnap délelőtt ezt a filmet.

2010. ápr. 30. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
Sütőport MINEK?Ne már!
2010. ápr. 30. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
Hat attol meg a szodabikarbonatol finom lagy es vastag lesz a teszta, nyamm.
2010. máj. 3. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:

21:38


fini lesz tőle, próbáld ki...meg lesznek benne buborékok

2010. máj. 3. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:

21:38-as vagyok,

Buborékok?Hmmm.Kipróbálom!

2010. máj. 4. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!