A palacsinta tésztába tesztek- e tejet? Nem ragad tőle össze? Egy-két tippet is szeretnék kérnia tészta készítéssel kapcsolatban.
tej és szóda..ha nincs turmix, akkor a tojással habosítsd fel a kristálycukrot, csipet só, kis olajat bele, fehér lisztet, sütőport, tejet, összemasszázni, majd szódával hígítani - ha pikánsra akarod kis reszelt citromhéj és vanília rúd kikapart közepe mehet még
lehet sósan is csinálni, meg spenóttal zöldet sós kajákhoz :D
Én úgy tapasztaltam,hogy a palacsinta két dolog miatt szakadhat:ha nem megfelelő az állaga vagy ha nem elég meleg az olaj a palacsintasütőben.
Én szoktam tejjel készíteni a palacsintát,de emiatt nem ragad,sőt én elég sok cukrot teszek bele,az sem okozott még gondot.Néha van úgy,hogy kakaót keverek a palacsintatésztába,így érdekesebb.
A többiek már minden okos dolgot leírtak ezzel kapcsolatban. Ezért sok újat már én sem tudok mondani.
cukrot soha nem teszek bele, a tölteléktől majd édeslesz a végeredmén, tehát teljesen felesleges. ráadásul létezik a sós változatú palacsinta is, mint pl. Hortobágyi húsos palacsinta, káposztás palacsinta, sajtos palacsinta, stb.... Tehát cukor nélkül is lehet készíteni.
A tejtől sokkal szebb színe lesz, mert kicsit pirul is sütéskor és nem lesz olyan halvány. De nem feltétlen szükséges.
A szódavíztől lágyabb lesz az állaga, de sima vízzel is készíthető.
Na és hogy egy kis vidámságot is hozzak:
Az idősebbek biztosan emlékeznek a "Palacsintás király" című mesefilmre.
Na itt mindenki megtudhatja, hogy mitől ragad a palacsinta!! :-)))
Aki nem ismeri és szeret néha gyerek lenni, az feltétlen nézze meg egy laza vasárnap délelőtt ezt a filmet.
21:38
fini lesz tőle, próbáld ki...meg lesznek benne buborékok
21:38-as vagyok,
Buborékok?Hmmm.Kipróbálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!