Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Márton napon esztek libát?

Márton napon esztek libát?

Figyelt kérdés
2012. okt. 25. 15:15
 1/10 anonim válasza:
Mi speciel nem, de már nagyon sok ismerősömtől halottam hogy ők igen, szóval IGEN
2012. okt. 25. 15:27
 2/10 anonim ***** válasza:

Soha. Magáról a szokásról is csak 3 éve tudok, anyóséktól, mi a családdal sosem ettünk, nem is tudtam róla, hogy van ilyen...

Amúgy ennek mi a jelentősége? Pl. mint újévkor a lencse sok pénzt hoz, ilyesmire gondolok.

2012. okt. 25. 15:39
 3/10 anonim ***** válasza:

Néha szoktunk enni.

Most is szeretnénk. :)

2012. okt. 25. 15:41
 4/10 anonim ***** válasza:
Én libamájat szeretnék, de olyan sokba kerül, hogy le kell mondanom róla.
2012. okt. 25. 15:43
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem, mert nem szeretjük.
2012. okt. 25. 15:57
 6/10 anonim ***** válasza:

[link]

A hozzá kapcsolódó kis történet.

Egyébként eddig én sem tartottam számon, viszont több ismerősöm ilyenkor vesz egy kis liba-belsőséget, nyakat, szárnyat, és ezekkel készít rizses-húst vagy hasonlót. Most én is arra gondoltam, hogy megcsinálom. Miért ne?

2012. okt. 25. 16:01
 7/10 doboszoli ***** válasza:
100%

Gyakorló állattenyésztőként majd' 10 évet libáztam, "szakmai ártalomként" kedveltem meg a liba alkatrészeket.

A régi kapcsolatok révén, hízott liba test, máj, zsír megkerül alkalmanként.

Szóval:igen, naptártól függetlenül.

2012. okt. 25. 17:06
 8/10 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy szentségtörés, de mi Márton napkor, tömött némakacsát szoktunk sütni:)

Kis előtörténete, hogy a nem magyar származású férjem neve egy téves fordításban Márton, és egy nagyon kedves

falusi néni hosszú éveken keresztül megajándékoz bennünket Márton napkor egy jókora hízott kacsával.

Persze soha nem ellenkeztünk, és boldogan elfogadtuk, és jó étvággyal elfogyasztotta a család a Márton-napi , már tényleg néma sültkacsát...:)

Természetesen párolt almás-lilakáposztával és kacsazsíros, hagymás törtkrumplival.

2012. okt. 25. 18:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Mikor is van márton nap? :)
2012. okt. 25. 18:35
 10/10 anonim ***** válasza:
November 11. Vasárnap = Márton
2012. okt. 25. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!