Márton napon esztek libát?
Soha. Magáról a szokásról is csak 3 éve tudok, anyóséktól, mi a családdal sosem ettünk, nem is tudtam róla, hogy van ilyen...
Amúgy ennek mi a jelentősége? Pl. mint újévkor a lencse sok pénzt hoz, ilyesmire gondolok.
Néha szoktunk enni.
Most is szeretnénk. :)
A hozzá kapcsolódó kis történet.
Egyébként eddig én sem tartottam számon, viszont több ismerősöm ilyenkor vesz egy kis liba-belsőséget, nyakat, szárnyat, és ezekkel készít rizses-húst vagy hasonlót. Most én is arra gondoltam, hogy megcsinálom. Miért ne?
Gyakorló állattenyésztőként majd' 10 évet libáztam, "szakmai ártalomként" kedveltem meg a liba alkatrészeket.
A régi kapcsolatok révén, hízott liba test, máj, zsír megkerül alkalmanként.
Szóval:igen, naptártól függetlenül.
Lehet, hogy szentségtörés, de mi Márton napkor, tömött némakacsát szoktunk sütni:)
Kis előtörténete, hogy a nem magyar származású férjem neve egy téves fordításban Márton, és egy nagyon kedves
falusi néni hosszú éveken keresztül megajándékoz bennünket Márton napkor egy jókora hízott kacsával.
Persze soha nem ellenkeztünk, és boldogan elfogadtuk, és jó étvággyal elfogyasztotta a család a Márton-napi , már tényleg néma sültkacsát...:)
Természetesen párolt almás-lilakáposztával és kacsazsíros, hagymás törtkrumplival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!