Márton napi libához a sült libán kivül valami jó ötlet?
Szilvával töltött libacomb
- aszalt szilvát beáztatod egy estére vörösborba, és a libacombon a bőr és hús közé betöltöd
Lilahagyma lekvár
- mézet és cukrot karamellizálsz, aztán erre rá a szeletelt lilahagyma, csipet só, bors, ha összeesett a hagyma, felöntöd vörösborral, és így párolod, addig amíg krémes állagú nem lesz.
Almás lilakáposztával szoktuk, és libazsírban dinsztelt hagymás törtkrumplival.
esetleg megspékelheted fokhagymával, és húsos vékony füstöltszalonna csíkokkal a finom íz miatt, mert amúgy nem száraz a liba.
A szlovákok a lilakáposztán kívül krumplilángossal eszik (loksa) de az szerintem rettenetes.
A csehek lilakáposztával és (bajor)knédlivel (gőzőn főtt kelt tészta cipó) vagy cseh zsemle knédlivel (főtt zsemlegombóc). Az első a tuti. Ehhez egy Pilseni 12° ☺.
Igaz kacsa volt , de én is láttam a tv paprikán, hogy káposztástésztával töltötték meg.
Ez nem kacsa:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!