Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan járok jobban Márton...

Hogyan járok jobban Márton napra ha veszek 1 egész libát és itthon megcsinálom, vagy ha étterembe megyünk libát enni 2 en a párommal?

Figyelt kérdés
2012. okt. 24. 14:38
 1/6 anonim válasza:
66%
ezt az egészet gondol át..
2012. okt. 24. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Itthon.

=======

Egy egész libát ketten nagyon sokáig esztek. Rengeteg munka az elkészítése. Rendeld magad mellé a kuktát! Mire leszopogatja a maradék húst a csontokról, már jól is fog lakni. Meg lehet csinálni, csak utána a mindenféle kész ételt (pl. a ludaskását) érdemes kétszemélyes adagokra bontva lefagyasztani. A máját is inkább fagyaszd le, és csináld meg később!

Az étteremben kapsz egy jó nehéz bőségtálat, aminek a felét sem bírod megenni, és túl van sütve, túl borsos, tocsog a zsírban a körete is.

2012. okt. 24. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én étterembe mennék. Ilyesmit nem akar minden nap enni az ember.

De, ha ti igen, akkor készítsd el otthon, az biztosan több napig is elég.

2012. okt. 24. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én megvenném inkább, az aprólék jó levesnek, vagy rizsesnek, a combja sütve párolt káposztával, a melle egy jó vadasnak, a mája pedig megsütve libazsírban napokig pompás vacsora, vagy reggeli. A fele húst le is lehet fagyasztani és máskor elkészíteni belőle a finomságokat.

Nyami-nyami. :-)))))) Most nyelek nagyokat.

2012. okt. 24. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Praktikussági okokból én az otthoni feldolgozás mellett vagyok. sokfélét tudsz belőle készíteni, és, ahogy mondták lefagyasztva is megvár a sok finom étel.

DE, ha névnap, vagy valami különleges évforduló, ami kettőtöket érint csakis, akkor egy meghitt vendéglői vacsora mellett tenném le a voksomat.

Nincs kosz, főzés, mosogatás, csak egymásra tudtok figyelni, kiszolgálnak, figyelmesek hozzád.... szóval,ha megtehetitek és nem kell kizárólag a praktikus oldalát nézni, akkor menjetek el egy kellemes étterembe.

Ezt tényleg magatoknak kell eldönteni.

2012. okt. 24. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

A Márton-napi libát otthon készíteném el, és otthon enném meg.

Ezzel kapcsolatban ami variáció még nem hangzott el, hogy nem kell feltétlenül megvenni egy egész libát hozzá, vehetsz csak bizonyos részeit is, és azt készíted el "ludas-kásának" = rizses húsnak, a net-en kismillió változatot találsz.


Étterembe attól még elmehettek ha akartok, és az sem biztos, hogy ott is libát kell ennetek, lehet valami más specialitást is rendelni.

2012. okt. 24. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!