Milyen húshoz való az almaszósz? És hogyan kell elkészíteni?
A neten sajnos csupa olyat találok, ahol nincs normálisan leírva, hogy mit hogy kell elkészíteni.
(Pl. "maradt egy kis főtt húsom, ehhez készítettem almamártást..." Köszi...)
Szóval az érdekelne, hogy milyen húsokhoz való, és azt hogy kell elkészíteni. (Úgy találtam, hogy csirkemellet és sertést ajánlanak elsősorban, de abból is melyik részét?)
Köszönöm az ötleteket!
Azt hiszem, félreérthető voltam.
Nem almamártás receptet keresek, hanem hogy milyen húshoz adjam, és hogyan készítsem el a HÚSt?
Kedves 2!
Ok, bármilyen húshoz, de mégis hogyan kell elkészíteni pl. a főtt húst?
Felvágom szeletbe a karajt, és beledobom sós vízbe főni? Mennyi ideig? stb. stb.
Analfabéta vagyok húsokhoz sajnos. :o)
Köszi!
1. Szószokat, mártásokat, főzelékeket, főtt, sült, rántott húsokhoz egyaránt adhatunk.
2. Általában húslevesként szoktuk megfőzni a husit (=bezöldségeljük, leszűrjük, leves-tésztát bele), de ez így idő-igényes. Ha csak símán megfőzöd akkor a főzővízbe tégy egy kevéske sót, és addig főzd benne a husit (teljesen mindegy hogy csirke, sertés, vagy marha), amíg meg nem főtt. Villát ha beleszúrsz, érezni fogod, mikor van kész.
A lét ne öntsd ki, tedd el, jó lesz az még bezöldségelve, egy kis tésztával egy könnyű levesnek.
3. Ha bármilyen formában megsütsz, vagy kirántasz valamilyen husit, azt is adhatod nyugodtan az almaszósz mellé.
Mifelénk egybensült sertéshús mellé kínálunk alamaszószt, persze krumplikörettel együtt, esetleg natúr rizzsel.
a sertéscombot, vagy lapockát, esetleg karajt, tepsiben zsírral, kis vízzel fólia alatt puhára pároljuk, majd fólia nélkül megpirítjuk. lehet szeletekben is, de figyelve, hogy ne száradjon ki.
De jól írta, aki írta, sültcsirke mellé is finom az almaszósz.
egy valamit ne csinálj, ne vízben főzd meg, bármilyen hús is legyen az.
az alamaszósz is nagyon egyszerű, megpucolt almát megfőzöl annyi vízben, amennyi ellepi. ahány alma, kb annyi kanál cukor, egy kis fahéj, pár szem szegfűszeg. (ezt a végén ki kell venni )egy-két karika héjas citrom is mehet bele, ezt is kiszedjük, csak az íze fontos.
ha puha az alma , szitán át kell törni, de botmixerrel a legegyszerűbb pürésíteni.
van, aki még tejszínt is tesz bele 1-2 kanállal, vagy
van. pudinggal is sűríti. de simán is tökéletes, nem kell,csak nem kell hogy sok leve legyen.
Grillezett csirkemellhez megy a legjobban (szerintem). Serpenyőben (bevonatosban) hevítesz annyi olajat, hogy kb 2-3 mm legyen benne, amikor jó forró belerakod a kiklopfolt csirkemell szeleteket. Elkezd fehéredni, kicsit fűszerezed (legalább só de lehet sült csirke fűszersó is mellé), kb 1-2 perc múlva, amikor fehéredik már a széle is, megfordítod és még sütöd azt az oldalát is. Mondok neked egy "titkos" tuti receptet, ha szereted a kicsit különleges gyümölcsös husit. A neve: Részeges csirkemell.
Lesütöd a húst (ahogy az előbb írtam) külön elkezdesz párolni tetszés szerint gyümölcsöt, amit szeretsz, alma, körte gerezdeket, szilvát, teszel rá kis vizet, mézeskalács fűszerkeveréket (auchanba lehet kapni), 2-3 evőkanál cukrot, pici citromot, csipet só, 2-3 dl fehérbor és egy sűrű ragut fogsz kapni. Mehet bele pici sült cs. fűszersó és ráhalmozod a grillezett csirkemellre. Ha burgonyafánkot tálalsz hozzá, el fog ájulni mindenki. Hihetetlenül passzol egymáshoz a kettő!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!