Ajánlanátok valami jo receptet sertésszűzhöz? A névnapomra. Akarom elkészíteni!
A szűzpecsenye a sertés legdrágább része, az "átlagember" lehet, hogy egész életében nem fogja tudni megvenni, ezért hiába kéred, hogy egy jó és kipróbált receptet kérsz.
Néhányat a fenti link tartalmaz, de van még további több száz féle is, remélem, sikerül választanod.
Persze az is meglehet, hogy valaki jelentkezik itt a tuti recepttel.
Mi amikor még disznót vágtunk, azt vagy egyben sütve, fokhagymával tűzdeltük. Vagy egyben sütve, a közepét felszúrtuk és egy szál füstölt házikolbászt dugtunk bele.
Vagy felszeltük és kirántottuk. De ezek még a 60-as évek "finomságai", azóta már változtak az ízlések, újabb találmányok is kipróbálásra kerültek. De persze te magad is, ha össze-ötvözöl 2-3 receptből egy még újabbat és az lesz az igazi.
a legfinomabb brassói sertésszűzből készül.
elősütve a szűzérmék, füstölt szalonnás alappal készült gombaszószban
bakonyi módon, elkészítve is nagyon finom, nokedlivel.
Szűzfonatot is készíthetsz belőle. sózod, borsozod, egyik végét zárva hagyod, és három csíkokra vágod, majd összefonod. a másik végét letűzöd egy fogvájóval.
zsírozott tepsiben, szép pirosra sütöd, mellé valami finom
mártás,pl vadasmártás, vagy tejszínes gombaszósz, kurmplikrokettel.
nagyon mutatós, szépen lehet tálalni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!