Holnap gulyáslvest próbálok főzni először. Disznóhúsból. Milyen zöldségek kellenek belé a répán, zöldségen, krumplin kivül?
Szia!
Én így szoktam:
2 kisebb db hagymát kockára vágok, beleteszem a húst, kifehéredik, pirospaprikát rakok rá, majd felöntöm vízzel. Ha flig megfőtt a hús hozzáteszem a felkarikázott sárgarépát + fehérrépát + karalábét, miközben fő, kóstolom, majd hozzáteszem a kockára vágott krumplit. Amikor majdnem kész, beleteszem a nokedlit. Ezzel együtt összefőzöm. Ja ízesítés: só + bors ízlés szerint.
És zsírral csinálom, sokkal finobban.
Én így szoktam:
A kis kockákra vágott vöröshagymát és egy-két gerezd fokhagymát olajon vagy zsíron üvegesre párolom. Lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, és ráteszem a kockákra vágott húst. Visszateszem a tűzre, egy kicsit pirítom, majd felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Dobok bele egy zöldpaprikát, egy paradicsomot, fűszerezem sóval, borssal és egy pici kakukkfűvel. Én babérlevelet nem szoktam rakni bele. Amíg fő, megpucolom a zöldségeket. A sárgarépát, fehérrépát, zellert hasábokra vágom, a krumplit kockára. Ha a zöldség öreg, akkor korábban belerakom, ha friss, idei akkor csak a krumplival együtt, mikor már majdnem megfőtt a hús. Mikor minden benne van, akkor engedem fel még vízzel megfelelő sűrűségűre. Mikor minden megfőtt, megkóstolom, ha kell utána ízesítem, kidobom belőle a paradicsomot és a paprikát, és megszórom vágott petrezselyemmel. Időnként szoktam bele csipetkét is csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!