Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Holnap gulyáslvest próbálok...

Holnap gulyáslvest próbálok főzni először. Disznóhúsból. Milyen zöldségek kellenek belé a répán, zöldségen, krumplin kivül?

Figyelt kérdés
2009. aug. 8. 15:55
 1/10 anonim ***** válasza:
Én csak ezeket teszem bele:)
2009. aug. 8. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
A vöröshagymát ne felejtsd, azzal indítasz. A fenti zöldségeken kívül még pici zellert és petrezselyemzöldet is lehet beletenni, valamint én szoktam egy szem paprikát és paradicsomot is.
2009. aug. 8. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
ok, kösz. és babérlevél kell bele, vagy csak só, bors?
2009. aug. 8. 16:01
 4/10 A kérdező kommentje:
jaj, akkor inkább leirnátok pontosan, hogy hogyan kell? 7 emberre főzök holnap, és ezt a húst már el kell használni a fagyasztóból, azért gondoltam a gulyáslevesre.
2009. aug. 8. 16:03
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia!


Én így szoktam:

2 kisebb db hagymát kockára vágok, beleteszem a húst, kifehéredik, pirospaprikát rakok rá, majd felöntöm vízzel. Ha flig megfőtt a hús hozzáteszem a felkarikázott sárgarépát + fehérrépát + karalábét, miközben fő, kóstolom, majd hozzáteszem a kockára vágott krumplit. Amikor majdnem kész, beleteszem a nokedlit. Ezzel együtt összefőzöm. Ja ízesítés: só + bors ízlés szerint.

És zsírral csinálom, sokkal finobban.

2009. aug. 8. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Szoktam belerakni két-három babérlevelet is. Jó nagy fej nagymát kockára vágsz, olajon vagy zsíron megdinszteled picit pirosasra. Félrehúzod, belerakod a pirospapirkát, a húst, összekevered, visszarakod a tűzre tovább dinsztelni olyan 5-10 percre. Utána felengeded bővebben vízzel, mint a pörköltet, teszel bele sót, borsot, pici köményt és a babérlevelet. Amikor félig már megfőtt, akkor hozzárakod a felvágott zöldségeket és puhára főzöd. Belerakod a felvágott petrezselymet és pár másodperc után lezárod alatta a tűzet. Lehet belerakni ízesítésnek egy zöldpaprikát és egy paradicsomot is. Menetközben meg is tudod kóstolni és ha érzed hogy hiányzik belőle még só, vagy bors esetleg, akkor raksz bele.
2009. aug. 8. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én így szoktam:

A kis kockákra vágott vöröshagymát és egy-két gerezd fokhagymát olajon vagy zsíron üvegesre párolom. Lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, és ráteszem a kockákra vágott húst. Visszateszem a tűzre, egy kicsit pirítom, majd felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Dobok bele egy zöldpaprikát, egy paradicsomot, fűszerezem sóval, borssal és egy pici kakukkfűvel. Én babérlevelet nem szoktam rakni bele. Amíg fő, megpucolom a zöldségeket. A sárgarépát, fehérrépát, zellert hasábokra vágom, a krumplit kockára. Ha a zöldség öreg, akkor korábban belerakom, ha friss, idei akkor csak a krumplival együtt, mikor már majdnem megfőtt a hús. Mikor minden benne van, akkor engedem fel még vízzel megfelelő sűrűségűre. Mikor minden megfőtt, megkóstolom, ha kell utána ízesítem, kidobom belőle a paradicsomot és a paprikát, és megszórom vágott petrezselyemmel. Időnként szoktam bele csipetkét is csinálni.

2009. aug. 8. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
köszi az ötleteket. holnap megirom, hogy milyen lett:)
2009. aug. 8. 18:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Csak egy megjegyzés: a gulyás marhahúsból készül, innen van a neve is.
2009. aug. 8. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
mindegy, majd csinálom legközelebb marhahúsból. nem lett elég sós, de elfogyott. nekem izlett köszi a recepteket.
2009. aug. 10. 15:36

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!