Van itthon fél liter főzőtejszínünk, valami jó receptet tudtok hozzá (mindenképpen disznóhúsból)?
Én amondo vagyok hogy csinálj tejszines gombás husit.Kockára felszeleteled a husit.Hagymát apróravágsz és olajon megpiritod,ráteszed a husit,izesited so,bors aztán felöntöd annyi vizzel h ellepje,vagy párolod,csak figyelj rá h le ne égjen,ha mellette vagy akkor nem kell sok viz.
Aztán mikor majdnem kész hozzáöntöd a felszeletelt gombát.
Mikor ugyérzed h mindjárt kész ráöntöd a tejszint.(Amúgy ha viz van alatta és ne sok a hus elég lesz a tejszin fele is.)Hagyd kicsit rotyogni közben vagy liszt szórással besürited vagy kis tejföllel lisztet kikeversz és azt még hozzáadod.Uátnaizesitesz tetszés szerint.
A maradék tejszinből a helyedben csinálnék egy sajtkrémlevest,de lehet bármi más is ami van otthon.Csak a sajtkrémleves gyors könnyű és hamar megvan.Olajon vagy vajon liszt,esteleg kis fokhagyma bele,ráöntöd a tejet aztán kevered had sürüsödjön,kis so bors szerecsndio,atán beleszorsz reszelt sajtot és kész.Piritott kenyérkockával.
ha van krumplid akkor sütőben csináld : husit ha darált ha nem kevés zsiradékon megpiritod, abban a serpenyőben amiben a hust piritottad dinsztelsz egy nagy fej hagymát, 2 gerezd fokhagymád, felöntöd tejszinnel, so-bors, petrezselyem, vagy amilyen fűszert akarsz.
Karikára vágod a krumplit, beteszed a tepsibe leöntöd a trutyival.Ha szeletes a husi közé dugdosod,ha darált akkor simán keverd a tejszinhez mielött ráöntöd a krumplira.kb egy órát kell a sütőben sütni.
a fél liter tejszín egy kajához sok.egy tepsis zöldséges húsos tésztát tudok ajánlani, de ahhoz is elég 3 deci.
egy jókora hagymát dinsztelj meg, tegyél rá csíkokra vágott húst, kicsit sózd meg és hagyd együtt párolódni.
a hús levet fog engedni, az szinte elég is a puhulásához.
ez egy tokányféle lesz, amit ízlésed szerint fűszerezhetsz, fokhagyma, bors, majoranna, mazsalikom, vagyis akármi.hozzákeversz egy csomag 450 gr-os mexikói zöldségmixet, vagy tetszés szerinti züldségeket. gomba brokkoli stb. együtt párolod a hús és zöldség puhulásáig.
tipp: egy egy késhegynyi szódabikarbóna megőrzi a zöldségek eredeti színét.
közben kifőzöl egy csomag bármilyen fazonú tésztát és a raguval összekevered. ráöntesz kb 3 dl főzőtejszínt és egy
kivajazott jénaiban öntve , esetleg reszelt sajttal megszórva pirulásig sütöd.
Köszönöm a tippeket.
(A zöldségeket főételben nem szeretjük /csak nyersen szendvics és hasonlók mellé vagy savanyúságként/, főleg főve nem, még hússal sem, nem ám tésztával:)
Végül a következőt csináltuk:
Olajon a csíkokra vágott húst megsütni vok-ban, só, vegeta, bors, fokhagymapor és két fokhagyma gerezd rászeletelve, aztán amikor már megfőtt-sült a hús, rá a fél liter tejszín, egy kis liszt, hogy besűrűsödjön, pár perc és kész is lett, nagyon finom volt. :) 4 fős család, két gyakorlatilag felnőtt férfival, úgyhogy elfogyott a tejszín :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!