1100 FT-om maradt jövő hét végéig. Késik az ösztöndíjam. Ennyiből mit lehet enni?
vegyél még hozzá 2 kiló krumplit, és válassz minden napra valamit hozzá a meglévők közül (hagyma, tojás, pulykamell, virsli)
bár én sült krumpli+tejföllel is kibírnám két hétig :)
bár ha már vettél tejfölt is akkor már csomó jó kaját is csinálhatsz... (pl. rakott krumpli/karfiol)
a rizsből meg a húsból csinálhatsz rizsehúst
a lisztből, tojásból süthetsz palacsintát
Nem ez a lényeg. Alapvetően sokat kell csinálnod abból a dologból, bármit is főzöl, és min. 4 napig azt enni. Így ki lehet bírni.
Szörnyű ilyesmiről tárgyilagosan írni.
Egyszer gyerekkoromban anyám "játszott" velünk olyat, hogy kutassuk át az összes kabátot, meg ruhákat, meg minden helyet, hogy tudjunk venni egy kiló kenyeret... Felnőtt koromban sírni tudok már az emlékétől is.
Én is voltam szegény főiskolás...:(
Igaz,most sem vagyok gazdag,de ez még változhat.:)
Viszont van itthon pár kg krumplim a hegyről és ha egy városban élünk,szívesen megosztom Veled.
Írj privit,hogy hol vagy helyileg.
Tojásos nokedli,lecsó.
4-es.
Egyébként is ismerős (örömömre régről)de egyből ez jutott eszembe:
Móricz Zsigmond
7 krajcár
A vöröshagyma+fokhagyma+pulykamell remek pörkölt alap! csinálj pörköltet, hozzá remek köret a főtt rizs!
Vegyél egy liter tejet a Tescoban és egy 1 kilós zabpelyhet a Sparban (rikító zöld csomagolása van 200 Ft) és csinálj zabkását! Olcsó, finom (natúrban is) és nagyon sokáig eltelít. 5 evőkanál pelyhet főzz puhára fél pohár tej és fél pohár víz keverékében. Kb. 10 perc (lehet annyi se). Tej+rizs= tejberizs, ugyanez az elv csak tovább puhul. A végén mindkettőt megédesítheted.
Zacskós leves, főtt karfiol mehet vacsira.
Én a zabkását javaslom, mert marha finom, olcsó és kiadós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!