Kifogyott a gázpalackom, és csak jövő hónapban tudok venni. Milyen hidegen elkészíthető, nem túl drága ételek vannak? Mikró van.
Rakott krumplihoz mikróban előre megfőzöd (egymás után) a krumplit, a tojást, és a karikákra szelt virslit.
Jénai aljába egy kicsi zsír, majd tejföl, abba a krumpli egyik fele, majd a tojás és a karikára szelt virslit. Beborítod a krumpli másik felével, megkened a tetejét tejföllel. Beborítod és a mikróban összeforralod. Elegendő csak annyi időre, míg felforr, szaftos, tunkolható kajád lesz. Én jobb szeretem így, mint amikor a sütőben sütöm.
nekem is van egy mikrós receptkönyvem, de annyi biszbaszolás van egy kaja megfőzésével, hogy hihetetlen. ekkor és ekkor hány perc, mittudomén hány vatton. állandóan figyelni, kivenni, keverni, visszatenni. hát nekem nem menne.
inkább kérj kölcsön egy egylapos rezsót, azon legalább látod is mit csinálsz.
lecsó, paprikáskrumpli, levesek, pörköltek, utána a köret elkészíthető azon is.tésztát is főzhetsz. évekig főztem
rezsón nyáron, mert a sparheltba nyáron nem gyújtottunk be.mégis volt mindennap meleg étel.
félreértés ne essék, nem vagyok mikroellenes, de szerintem csak melegítésre jó.
Akkor marad, hogy üzletben vásárolsz üveges, dobozos készételeket, zacskós leveseket, panírozott húsokat. Ezeket a mikróban percek alatt ehetővé varázsolhatod.
Másrészt bevásárolsz hideg-meleg szendvicsek alapanyagaiból, és naponta összerakod magadnak, teával, tejjel, joghurt, kefír hozzá.
8-as vagyok!
Ezek a kész- és félkész kaják viszont háromszor annyiba fognak kerülni egy hónapon keresztül, mintha valahonnét összekotorsz egy palack-cserére való kölcsönt.
Hidegen csinálhatsz
salikat kukorica, bab konzervből...
leveseket konzervből
mikroban 1 korsó vízet fél leves kockával felforralsz,
fokozatosan turmixolod a konzervel föszerekkel.
ubi leves, gazpacho ezek is hideg turmixolt levesek
gyümi leves higan felvert puding por beföttekel turmixolva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!