Miket fogsz főzni a jövő héten? Milyen terveid vannak?
én amiket mindenképpen szeretnék a jövő héten az: karfiol leves, gulyásleves, húsleves (ne nevessetek ki, meghalok leves nélkül, mindegyikből lesz két napig).
aztán rántott hús, lapcsánka, meg talán még valami halat is szeretnék.
Én is kétnapra szoktam főzni:
- a gulyáslevesen én is gondolkodom
- lecsó is lesz
- krumplis lángost akarok
- valami tökféléből ütök össze valami rakottast (krumplit, főtt tojást, tökfélét, virslit vagy kolbászt összerakok tejföllel, reszelt sajttal, be a sütőbe)
Ilyen melegben sok husi nem kell, inkább a zöldféléket kívánom.
oh jó hogy mondod, lángost én is szeretnék :)
meg a valami rakottas sem rossz ötlet :)
spenótfőzelék, tükörtojással
rakottkel
fejtettbableves , palacsinta
tejfölös krumplifőzelék fasírttal
Sülthal (reményeink szerint frissen fogott)
a hét végét még nem tudom, majd kialakul a családi kupaktanácskor:)
Holnapra fitness-salata lesz. Ez az egy a biztos. (Mivel elötte nap kell összeallitani es erni hagyni, mar kesz van.) Lehet, hogy csinalok meg tesztalevest is.
Kedd: Zöldsegleves es lecso. Mivel nem mindenkinek jo paradicsomallergia miatt, neki sajtos vagy makos teszta.
Szerda: Zöldsegleves, egy fel cukkiniböl valami (aminek fele a salatahoz kellett). Valoszinüleg pörkölt, csak meg receptet kell keresnem a neten :)),
hozza teszta, uborkasalata. Ha nem talalok, rakott cukkini, csak ezt epp egy hete csinaltam. (Rizzsel, daralt hussal, tejfeles öntettelretegezve.)
Csütörtök: lefagyasztva van mult hetröl szalonnaba csavart csirkehuskockas-zöldseges hus, melle uborkasalata es rizs vagy sült krumpli.
Regen volt palacsinta, rakott krumpli (sok tojast is kaptam), burgonyas-kolbaszos egytal. Valamelyik penteken. Elötte leves.
Szombaton születesnapra vagyunk hivatalosak, bar csak kesö delutan, de többfogasos etkezessel, igy elötte talan pizzat rendelünk. Paradicsomra alternativakent sonkas salatat csinalok, hozza rendelünk 1, a pizzatesztabol keszült kiflit.
holnap rendelek,mert ma értünk haza nyaralásból még nem tudtam bevásárolni.
Keddre és szerdára én is gulyáslevest csinálok (te mit csinálsz mellé,kéne ötlet?),aztán csütörtök-péntek sóbasült csirkét dán krumplisalátával.
Szombat-vasárnap még nem tudom:)
Második vagyok.
A gulyás elég laktató, mellé elég palacsinta, császármorzsa, fánk, házi kakaós csiga vagy lekváros bukta (nagyon jó, hogy eszembe jutott, holnap sütök kakaós csigát :)), császármorzsa, mákos guba, vagy saláta.
igen én is így vagyok,hogy laktató,de mikor utoljára csináltam még volt normális sütőm,mostaniban nem lehet sütni sütiket:) Pl pogácsát se,vagy amiket írtál sajna. Palacsinta most nem jó,eltört a palacsintasütőm.
Lehet veszek cukiba sütit akkor,de ott olyan drága..
mindegy:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!