Jó receptek? Anyummal megbeszéltük, hogy a jövő héttől 2 nap nekem kell főznöm ebédet.16/L
www.mindmegette.hu
Van mindenféle recept, tessék válogatni.
Francia hagymaleves:
Hozzávalók:
- 2 nagy póréhagyma, v soksok vöröshagyma
- egy ek. margarin
- só, bors
- 1 l húsleves-alaplé (én két husileves kockával csinom)
- 2 dl fehérbor
Elkészítés:
1. a hagymát összevágom - a pórát simán karikára, ha vörösből, akkor is
2. 1-2 ek. margarint teszek egy lábasba, rádobom a hagymát, és addig kevergetem, míg aranybarna nem lesz (kb. 5-10 perc)
3. felöntöm a húsleves alaplével, sózom, borsozom
4. 20-25 percig főzöm (míg a hagyma meg nem puhul)
5. bele a bor, összeforralom (h kimenjen az alkohol) és kész
Egy szelet pirítós (de nem muszáj pirítani) a tányérba, tetejére sok reszelt sajt, és rámerem a forró levest.
Ami egyszerű: tészták (sajtos-tejfölös, túrós).
Milánói - ahogy unokabratyesztől tanultam:
Hozzávalók:
- tészta
- 1-2 fej vöröshagyma
- 1-2 üveg szósz (tésztafüggő)
- 2 konzerv löncshús (ezt villával kis tálkában összenyomkodom) - eszméletlen jó ízt ad neki, és olcsóbb, mint a darált hús
- oregánó, bazsalikom, só, bors
Elkészítésben csak annyi, h hagyma olajon megpirít, rá teszem a löncshúst, kicsit még miután átforrósodott a löncs, mehet bele a szósz, fűszerek (mi bőven teszünk bele oregánót meg bazsalikomot), összeforral, kész.
Közben kifőzzük a tésztát, összekeverjük a szósszal, reszelünk a tetejére sajtot, és be sütőbe, míg rá nem olvad. De nem muszáj sütőbe tenni.
KEtchupos csirke.
Hozzávalók:
- csmell
- 1 főzőtejszín
- kecsöp (ízlés szerint)
- só, bors
Elkészítés:
1. Cs.mellett vékonyabb szeletekre vágom, sózom, borsozom, és jénaiba teszem
2. Tejszínt és kecsöpöt összekeverem - színre nézem, nem túl sötét, de azért legyen színe bőven -, a csirkére öntöm, lefedem.
3. Jénai a sütőbe, és 20-25 perc után kész - addig legyen benn, míg megpuhul a hús.
4. Sült hasábkrumplit sütök mellé.
Pörköltalap:
- 1-2 fej apróra vágott vöröshagyma kevés olajon (v 1 ek zsíron) megpirít, aztán őrölt pirospaprika + lecsó (v paprika+paradicsom), ízlés szerint fűszerek > só, bors, majoranna, őrült kömény.
- bele a megmosott hús, összekeverem őket, felöntöm annyi vízzel, ellepje a húst, és addig főzöm, míg meg nem puhul a husi.
- mellé tészta, főtt krumpli, rizs.
Rántott cuccok (hús, gomba, karfiol, padlizsán, tök, krumpli).
Rakott krumpli:
- krumpli, tojás megfőz, kolbásszal együtt felkarikáz (db-t nem írok, attól függ, hányan vagytok)
- jénai aljára kis olaj, aztán krumpli, rá tojás, rá kolbász, és ezt lehet még egyszer, ha belefér. A lényeg, h krumplival zárj.
- 1-2 tejföllel leönt (mi szoktunk reszelni sajtot is a tetejére), és go sütő
- nem kell sok időre, mert minden meg van főzve, kb. 15 perc, míg a tejföl (sajt) rá nem pirul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!