Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ez így sikerülni fog? Bővebben...

Ez így sikerülni fog? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
A zselatinport simára keverem a tejjel, forrásig hevítem és úgy belekeverem 2 nagy pohár gyümölcsös joghurtba. Majd külön felverem a Meggle cukrászhabot, és összekeverem. Sikerülni fog így? Tortalapok közé lenne ez a krém.
2012. szept. 18. 09:07
 1/5 anonim ***** válasza:

"A zselatin feldolgozásnál fontos, hogy mindkettőt alacsony hőmérsékleten kell feloldani – a forralástól elveszti kocsonyásító képességét – majd langyosra hűtve kell a hideg folyadékhoz vagy krémhez adni."


Én fellangyosítanám a tejet. Majd belekeverném a zselatint... stb

Szerintem így jó lesz.

2012. szept. 18. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
És Te is keversz hozzá még cukrászhabot vagy valamilyen habot?
2012. szept. 18. 09:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Én sima Oké-s tejszínhabot szoktam felverni és hozzáadni a zselatinos joghurtos tejhez.
2012. szept. 18. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Most olvasom, hogy torta közepébe lenne a krém. Én nem krémnek használom, hanem formába öntöm és a hűtőbe rakom 3-4 órára, majd kifordítom a formából. Magától megáll.
2012. szept. 18. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Én nem tejbe keverem el a zselatint, hanem a joghurt egy részébe, majd addig melegítem folyton kevergetve, amíg az fel nem olvad. Ezután hozzákeverem a többi joghurthoz, majd a jól felvert tejszínhabhoz. (régebben meggle, mostanában hulala, mert azt jobban be tudom szerezni). Alacsony fokozaton 1-2 percig robotgéppel keverem, majd még óvatosan fakanállal, hogy az alját is átkeverjem. Ezután, ha még úgy látom, hogy lapok közé még nem tölthető, akkor a hűtőben hűl, 10 percenként ellenőrizve, hogy jó-e már. Utána lapok közé töltöm (3), majd bevonom kívülről is. Én a végén tejszínhabbal (habzsákból) vonom be a külsejét, és díszítem. A hétvégén készítek ilyet éppen, epres joghurttal.
2012. szept. 18. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!