Cukorborsólevest főznék?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ahogy én készítem a borsólevest: bár már csak fagyosból tudom, mert frisshez már nincs szerencsém.
kevés zsiradékon (részemről kevés zsír)megdinsztelek egy-két karikára vágott zöldséget, sárgarápát. ha már félpuhák, hozzáteszem a borsót, és csöpp vízzel, vagy felöntőlével kezdem párolni. ha már a zöldségféle puha, akkor zsírjára sütöm vissza és megszórom 1-2 kis fakanál liszttel, valamint egy teáskanál pirospaprikával.
átforgatom az egészet, és megint hideg vizet öntök hozzá, hogy óvatosan átkeverve a lisztes lé homogén legyen, ne csomós.(ez a módszer a staubolás)
ha ez megtörtént, felöntöm a leves kívánt mennyiségére, utánfűszerezem, sóval, esetleg egy kis borssal, csipet cukorral.
csendesen felforralom, ha akarom főzök bele egy kis apró tésztát ( kézi tarhonya, lúdgége)
végén frissen vágott petrezselyemmel szórom meg.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az én módim is szinte ugyanez, mint az elsőé, csak:
én nem szoktam rá törtpaprikát szórni, és a petrezselymet is együtt párolom a borsóval, zöldséggel. Amikor már a kész lével forralom, akkor nemcsak egy csipet sót, borsot, de egy gondolatnyi cukrot (!) is teszek bele.
Ha viszont üveges konzerv borsó, akkor a zöldséget párolom a petrezselyemmel együtt, liszt rá, felengedem, és a borsót (leszűröm a saját levétől) és úgy öntöm bele a felengedett levesbe. Sózom, fűszerezem ízlés szerint, mehet bele aprótészta, vagy esetleg csipetkével is finom.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Valóban ott nálad is a csipetnyi cukor!
Egyébként ez a törtpaprika kérdés itt még csak érthető is, de ismerek olyat, aki azt mondja, pl. a paradicsom levesre azért tesz, hogy annak legyen szíve! :)))
Egyébként kedves kérdező! Ha a törtpaprika kérdésben dilemmában vagy, próbáld ki így is, úgy is, majd elválik, nálatok melyik jön be!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!