A hivatásos szakácsok, séfek, hogyan főznek meg olyan
kajákat, amiket ők maguk nem szeretnek netán undorodnak
tőlük?
Figyelt kérdés
Már többször gondolkodtam azon pl Gordon Ramsey-t nézve, hogy hogyan tud úgy megfőzni mondjuk egy polipot, hogy közben undorodik tőle. De mondhatnám a pacal pörköltet is. Vagy nem is ehet szakács az, aki nem szeret minden ételt? Ezt nehezen tudom elképzelni.
Amúgy nem hiszem, hogy sokkal nehezebb, mint bárki másnak elvégezni egy olyan munkát, amit egyébként utál.
Szerinted a takarítónő szeret wc-t pucolni?
2012. jan. 2. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 anonim válasza:
Ő is emberből van, egész biztosan vannak kedvenc ételei, és vannak, amelyeket nem szeret.
:D
Ha a pacalt nem szereti, ne is fogjon hozzá főzni, mert abból jó biztosan nem lesz. Inkább adja nekem, majd én megfőzöm. :)))
2012. jan. 2. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 anonim válasza:
Nem kell ehhez séfnek lenni. Háziasszonyként is megfőzök olyan ételeket, amiket nem szeretek, sőt, a halnak a szagától például rosszul vagyok, de fontosnak tartom, hogy a gyerekeim egyenek halat. Ugyanígy nem "büntetném" a családomat azzal, hogy "megvonok" tőlük ételeket csak azért, mert az nekem nem ízlik.
2012. jan. 2. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
A párom és a sógorom is profi szakács.
Mind a ketten nagyon finoman főznek.
Bármit el tudnak készíteni, de attól még hogy ők nem szeretnék esetleg az ételt, kóstolniuk muszáj hogy tudják mi hiányzik még belőle.
2012. jan. 2. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
Sok esetben ki lehet kerülni a kóstolást. Ameik ételnek a színén, állagán látszik h mikor jó azt nem muszáj kóstolni. Én pl nem eszek babot, de tudom h miennek kell lennie a, a levét meg megkóstolom az ételnek. Ennyi. Amúgy háziasszonyként még könnyebb is. Mindig talál valakit az ember aki kóstol :D
2012. jan. 3. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
Kóstolás nélkül lehetetlen kifogástalan ételt főzni.
ha a "nagyok" nem is merőkanállal, de egy kiskanállal biztosan időnként belekóstolnak a remekművekbe, mert kiben bízzanak, ha nem a saját ízlésükben.
Nem szólhat át a másiknak, "Gyuri , gyere kóstold már meg a pacalomat, mert én útálom" :))
persze ez csak az én véleményem,felteszem a két kezem, ha nem így van:))
2012. jan. 3. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
Én vagyok az aki nem eszi a babot. Egy csilis babot v bablevest még jobban meg tudok csinálni mint ismerősöm aki eszik babot. A bab állagán látszik mikor jó így csak a levet kell kóstolni.
2012. jan. 3. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
Én szakács vagyok és mindent meg kell és meg is kóstolok ami kimegy a kezem alól. Teljesen más kategória otthon főzni, meg mondjuk egy 400 fős rendezvényre.
2012. jan. 3. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
Én még csak tanuló vagyok, de ha benne vagy a munkában egyszerűen elillan az undor , mindent megcsinálok és megkóstolok azt is amit útálok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!