Kolbász és hurka recept, segitene valaki?
Nemsokára szeretnék disznótorost sütni vendégeknek, de külföldön élek, itt nem lehet kapni sem kolbászt, sem hurkát.
Szeretném, ha segitene valaki házilag elkészithetö, pontos receptekkkel, meg az elkészitéshez leirásal is.
Ami neheziti a helyzetet, hogy a hurkához - rizseset szeretnék - nem lehet vért kapni sehol (ha jól tudom, az is kellene bele), mivel lehet helyettesiteni?
Meg még azt is irjátok le, hogy nálatok a kolbászon meg hurkán kivül mit szoktatok adni disznótorosként.
Minden kedves válaszolónak elöre is köszönöm.
Dél-Alföldön disznótoros:
- Orja-leves cérnametélttel, jó sok zöldséggel
- Disznópaprikás sósvízben főtt hasábburgonyával
- Szárma = töltött káposzta
- Hurka-kolbász-pecsenye(sült) párolt (hordós) aprókáposztával hagymás törtkrumplival
- Szalagos fánk
A hurkába a vért csak akkor raktuk bele, ha kifejezetten véres hurkát akartunk, egyébként a normál (rizses) hurkában vér nem volt
(Azt inkább megettük disznóöléskor reggelire, hagymás zsírba beleforgatva, jó borsosan, és rá egy csésze boros teát)
A hurka és a kolbász hozzávalóiról, és azok ponos mennyiségéről legbiztosabbat "DOBOSZOLI" tud írni.
Persze már jónéhányszor leírta, ha rákeresünk, lehet hogy meg is találnánk.
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek_..
Doboszoli hurkája már meg is van. Bízhatsz benne! Keresem neked a kolbászát is. :))))
Nagyon szívesen!
A Zolinak ezek a dolgok a vérében és kisujjában vannak, no meg a vadhúsok specialistája.
Szurkolunk neked!
Doboszoli!!!
Írjál ide 2x akármit, és mindkettőhöz adom a zöld-mancsot, mert az téged illet 2x.
A te hurkád, és a te kolbászod kelt itt el! :))))
Köszi. Próbáltam a keresöt, de valószinüleg rossz szavakat adtam be.
Van pár dolog, amit még meg szeretnék kérdezni:
A hurkakészitésnél hogy kell elöesziteni a húsokat - elöre meg kell fözni, ha igen, mennyire?
A betöltött hurkát hogy kell megabálni, sütés elött közvetlen, vagy korábban?
Ha korabban, akkor hogy kell kihüteni meg közben tárolni?
Hogy tudom házilag betölteni? (Töltögépem nincs)
A kolbásznál milyen finomra kell darálni a húsokat?
4-5 före mennyi kolbászt-hurkát érdemes egyszerre megsütni (mármint kilóban)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!