Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kolbász és hurka recept,...

Kolbász és hurka recept, segitene valaki?

Figyelt kérdés

Nemsokára szeretnék disznótorost sütni vendégeknek, de külföldön élek, itt nem lehet kapni sem kolbászt, sem hurkát.


Szeretném, ha segitene valaki házilag elkészithetö, pontos receptekkkel, meg az elkészitéshez leirásal is.


Ami neheziti a helyzetet, hogy a hurkához - rizseset szeretnék - nem lehet vért kapni sehol (ha jól tudom, az is kellene bele), mivel lehet helyettesiteni?


Meg még azt is irjátok le, hogy nálatok a kolbászon meg hurkán kivül mit szoktatok adni disznótorosként.


Minden kedves válaszolónak elöre is köszönöm.



2012. aug. 31. 20:42
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Dél-Alföldön disznótoros:

- Orja-leves cérnametélttel, jó sok zöldséggel

- Disznópaprikás sósvízben főtt hasábburgonyával

- Szárma = töltött káposzta

- Hurka-kolbász-pecsenye(sült) párolt (hordós) aprókáposztával hagymás törtkrumplival

- Szalagos fánk


A hurkába a vért csak akkor raktuk bele, ha kifejezetten véres hurkát akartunk, egyébként a normál (rizses) hurkában vér nem volt

(Azt inkább megettük disznóöléskor reggelire, hagymás zsírba beleforgatva, jó borsosan, és rá egy csésze boros teát)


A hurka és a kolbász hozzávalóiról, és azok ponos mennyiségéről legbiztosabbat "DOBOSZOLI" tud írni.

Persze már jónéhányszor leírta, ha rákeresünk, lehet hogy meg is találnánk.

2012. aug. 31. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
85%

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek_..


Doboszoli hurkája már meg is van. Bízhatsz benne! Keresem neked a kolbászát is. :))))

2012. aug. 31. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
2012. aug. 31. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaidat, tényleg hasznosak voltak, (különösen doboszoli receptje), pozitivnak értékeltem.
2012. aug. 31. 21:13
 5/21 anonim ***** válasza:
85%
Szólj, ha még kell valami, vagy nem tiszta, segítünk!
2012. aug. 31. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 A kérdező kommentje:
Még egyszer köszi! Nekem nem sikerült megtalálni ezeket.
2012. aug. 31. 21:14
 7/21 anonim ***** válasza:
83%

Nagyon szívesen!

A Zolinak ezek a dolgok a vérében és kisujjában vannak, no meg a vadhúsok specialistája.

Szurkolunk neked!

2012. aug. 31. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
71%
A lap tetején, a zöld rész fölött jobb oldalt van a kereső helye, kidobott van 30 oldalt, a legelsőket, amiket e témában kiadott, azokat raktam fel neked. De emlékszem, hogy minden disznóölés-szezonban minimum 2-3 alkalommal leírja ide nekünk.
2012. aug. 31. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
83%

Doboszoli!!!

Írjál ide 2x akármit, és mindkettőhöz adom a zöld-mancsot, mert az téged illet 2x.

A te hurkád, és a te kolbászod kelt itt el! :))))

2012. aug. 31. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 A kérdező kommentje:

Köszi. Próbáltam a keresöt, de valószinüleg rossz szavakat adtam be.


Van pár dolog, amit még meg szeretnék kérdezni:


A hurkakészitésnél hogy kell elöesziteni a húsokat - elöre meg kell fözni, ha igen, mennyire?


A betöltött hurkát hogy kell megabálni, sütés elött közvetlen, vagy korábban?


Ha korabban, akkor hogy kell kihüteni meg közben tárolni?


Hogy tudom házilag betölteni? (Töltögépem nincs)


A kolbásznál milyen finomra kell darálni a húsokat?


4-5 före mennyi kolbászt-hurkát érdemes egyszerre megsütni (mármint kilóban)?

2012. aug. 31. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!