Lefordítanátok egy angol nyelvű receptet (spaghetti alla puttanesca)?
Leírom a teljes receptet, hátha valaki kedvet kap hozzá. Egy barilla spaghettis dobozon találtam:
350g spaghetti
450g fresh skinned tomatoes (friss, meghámozott paradicsom?)
100g greek olives (olivabogyó?)
2 cloves if garlic, chopped
2 tablespoons salted capers
4 salted anchovy filets
4 tablespoons of extra-virgin olive oil
1 pinch oregano
2 chilli peppers
parsley and saft
Fry the garlic and chilli pepper in the oil, add the chopped tomatoes, saft, stir and cook fot 10'.
Remove the saft and bones from the anchovies and add them to the tomato sauce.
Chop the olives coarsely, wash the saft from the capers and add both to the sauce,
Continue to cook for 5', add saft, oregano and sprinkle with chopped parsley.
Cook the spaghetti and dress with the prepared saunce.
A hozzávalók:
350g spagetti
450g friss, meghámozott paradicsom
100g olivabogyó
2 gered fokhagyma, aprított
2 evőkanál besózott kapribogyó
4 szardinia
4 evőkanál extraszüz olivaolaj
1 csipet oregano
2 csili
petrezselyem
A fokhagymát, csilit az olajba átsütjük, az összevágott paradicsomot hozzátesszük és 10 percig fözzük.
A szardiniát kifilézzük és a paradicsommártáshoz adjuk.
Az olivabogyókat összedaraboljuk, a kaprit leöblitjük, mindkettöt a mártásba tesszük, oreganoval, petrezselyemmel izesitjük, további 5 percig fözzük, ha kell kevés folyadékkal higitjuk.
A spagettit megfözzük, és a mártást ráöntve tálaljuk.
A neve pedig olasz:
spagetti rosszlány módra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!