Hogyan is készül a tejbedara?
Figyelt kérdés
Egyedül vagyok itthon(hosszút), és találtam itthon mindent, ami a tejbedarához kell. Ne nevessetek ki, 10,5 éves vok, és nem igazán merek nekiállni, mert biztos el fogok rontani valamit. Fél liter tej elég nekem? és ahhoz hány kanál dara kell? és mennyi cukor? KÖSZI, megmentetek az éhhaláltól :)2009. júl. 27. 10:16
11/19 anonim válasza:
Aranyos kis kölyök lehetsz! Akár az én dédunokám! Fog ez menni máskor is, de azért én még azt is hozzátenném, hogy mielőtt forralni kezded a tejet, mindig öblítsd ki az edényt egy kis hideg vízzel. És a darát mindig a hideg tejben keverd el, vagyis mielőtt forrni kezd. A másik: szoktak a tejhez egy kevés vizet is tenni bár lehet, hogy mostanában már annyira vizes a tej, hogy erre nincs is szükség.
12/19 anonim válasza:
Dédunokád??? Tudom hogy bunkóság ilyet kérdezni, de szabad tudni sac/kb a korod?? Ne haragudj... Csak olyan furcsa volt ezt olvasni itt:)
13/19 anonim válasza:
Az én receptem:Fel teszel főni fél liter vízzel összeöntött fél liter tejet.Mikor elkezdene forrni lejjebb veszed a lángot és beleszórsz kb. 12-14 deka grízt.Teszel bele 2 evőkanál cukrot és sűrűn kavargatod.A lángot el is zárhatod és fedőt tegyél az edényre,így is megpuhul a gríz!Közben azért kavargasd:)Jó étvágyat!
14/19 anonim válasza:
12.15-nek! Igen, ő lehetne a dédunokám, mert az enyém augusztusban lesz 9 éves. Most hozom hozzánk nyaralni. Egyébként 65 éves vagyok és nagyon aktív. Három napja végeztem el egy két hetes intenzív angol nyelvtanfolyamot, nemsokára megyek ki Angliába felnőtt nörsznek. A férjem enged, sőt: támogat. Bár ő nagyon fog hiányozni.
15/19 anonim válasza:
12.15-nek újra! Ha akarod, küldhetek magamról akár egy képet is priviben! Épp két napja fotózkodtunk...
16/19 anonim válasza:
17:59, Én kérdeztem. Ez nagyon jó, gratulálok, hogy így éled az életed!:) Mindenkinek így kéne! Szeretem, ha valaki így gondolkodik, mer új dolgokba belekezdeni, kortól és minden egyéb körülménytől függetlenül. Ne haragudj, hogy kérdeztem a korod, csak neten ritkán beszél az ember olyanokkal, akik a dédunokájukat emlegetik...:) Én úgy látom, 60 felett ugyanúgy, ugyanolyan lelkesedéssel, kiváncsisággal és vállalkozó kedvvel kéne hogy éljék az emberek az életüket, mint mondjuk 30 évesen. Legtöbb esetben hozzáállás, életfelfogás kérdése. Nagyon jó, hogy Te ilyen dolgokba is belevágsz! Én is így akarok majd élni!:) 22/L
19/19 anonim válasza:
Ha legközelebb csinálod akkor késvégnyi sót is tehetsz,rá akkor nem fog annyira leragadni a dara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!