Hogyan is készül a tejbedara?
Felforralod a 1/2 l. tejet, közben kimérsz egy pohárba 4 evőkanálnyi darát. Ha forr a tej, leteszed kis lángra, és állandó keverés mellett, lassan belecsorgatod a darát. Ízesítheted 1 vaníliás cukorral is. Főzöd 1-2 percig, és hagyd állni egy pár percig, amíg megszívja magát a dara. Jó étvágyat, ügyes legyél!!
2009. júl. 27. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
2/19 anonim válasza:
beleöntöd a tejet a lábosba, meggyújtod a gázt. felteszed a tejet forrni, beleöntöd a búzadarát. először ne soakt önts bele, igazából nem lehet megmondani, hogy hány kanál, mert érzésre kell. ne legyen túl híg és sűrű sem. rakj bele egy nagyon pici cukrot. addig főzd, amíg el nem kezd bugyborékolni. utána leveszed a gázról, a gázt lekapcsolod, beleöntöd tányérba. a lábost a mosogatóba teszed, teleengeded vízzel, hogy ne száradjon bele. a tejbegríz tetejére cukros fahéjat vagy kakaóport tegyél. sok sikert ;)
2009. júl. 27. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
A legjobb, ha van otthon tejforraló lábasotok. Ha van, akkor abba önts egy liter tejet! (Ez egész napra elég lesz, talán még marad is.) Melegítsd majdnem forrásig, ezután rakj bele hat púpozott evőkanál grízt, és ízlés szerinti cukrot. Én általában egy evőkanállal szoktam belerakni, mert nem igazán szeretem az édes ízt. Ezt állandóan kevergetve takarék lángon forrald addig, míg a gríz meg nem szívja magát tejjel, és massza nem lesz belőle! A folyamatos kevergetés nagyon fontos, különben hamar odaég.
Sok sikert, jó étvégyat! :)
2009. júl. 27. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
4/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm! huhh,megpróbálom nem felégetni a lakást, amíg haza nem jön valaki :D
Hogy lehet azt mondani egy 10 éves gyereknek, hogy "ízlés szerint" meg "érzésre"?:) Kétlem, hogy akkora tapasztalata van.
Egyébként annyit tennék hozzá, hogy amikor forrni kezd a tej, azzal nagyon vigyázz, legyen a kezedben valami amivel megkavarod, és halkítsd a lángot, mert hamar ki tud futni!
2009. júl. 27. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
Ja és írj majd hogy ment!:)
2009. júl. 27. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
7/19 A kérdező kommentje:
hehe, hát ezt inkább majd a nőkre hagyom :D azért megeszem, mert farkaséhes vagyok :) egy ici-picit folyós lett, de ehető :) Köszi mindenkinek!
8/19 A kérdező kommentje:
Miért pontoztátok le a válaszokat? Tök jók voltak!
Engem gondolom azért, mert "kritizáltam" a szóhasználatot...:) Bár szerintem jogosan.
De a lényeg az, hogy sikerült! Ügyes vagy!:)
2009. júl. 27. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
Ha még nem késő: ha hideg tejbe szórod a darát, nem lesz csomós a végére. Én egy nagyon-nagyon pici sót is szoktam bele tenni, valahogy ad neki egy plusz ízt.
2009. júl. 27. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: