Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zakuszka készítésében jártas...

Zakuszka készítésében jártas valaki?

Figyelt kérdés
Babos zakuszkát szeretnék csinálni, de eredetileg nem kell bele padlizsán. Na most mi van, ha én azt is rakok bele? Vajon nagyon szörnyű lesz a végeredmény? Én idáig csak egyszer ettem, nagyon ízlett, de a nővel megszakadt a kapcsolatom, így nem tudom megkérdezni, hogy ő vagy ők hogyan készítették. :(

#zakuszka #babos zakuszka
2012. aug. 28. 14:12
 1/8 anonim ***** válasza:
szerintem semmi baj nem lesz belőle, ha teszel bele babot...de a babot előtte vízbe áztasd bele egy éjszakára, és csak aztán rakd bele...
2012. aug. 28. 14:28
 2/8 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem lesz baj, ha rakok bele babot, ilyet szeretnék. A kérdés az, hogy ha padlizsánt rakok bele plusszban, akkor elrontja az ízvilágot vagy sem.
2012. aug. 28. 16:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Az eredeti zakuszka, paprika paradicsom és padlizsán.. stb. szóval a bab csak egy mellékes dolog, ha padlizsánt teszel bele, akkor csak jól jársz.keress rá a zakuszkára és el tudod dönteni melyiket akarod, vagy melyik hasonlít legjobban a hölgy zakuszkájához:)
2012. aug. 28. 17:20
 4/8 A kérdező kommentje:
Kb 15 zakuszka receptet szereztem már a netről... :) Kb 10 évvel ezelőtt ettem utoljára, így most ez lesz az első próbálkozásom. Akkor ízlett, de mindig halogattam, hogy majd...majd... Hát, akkor belevágok, lesz ami lesz! :)
2012. aug. 28. 19:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Mindent bele, sok sikert:))
2012. aug. 28. 19:51
 6/8 anonim ***** válasza:
hű, leírnád majd, hogy készítetted? sok padlizsánunk lett idén, én nagyon szeretem a padlizsánkrémet, meg a fiunk is, de a lányunk és Férjem már kezdi unni :). köszi előre is!
2012. aug. 29. 06:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Tutirecepteken van egy jó zakuszka recept 3 kiló padlizsán kell bele, és egyebek. télre eltenni való.

de, ha csak beírod, hogy zakuszka, rengeteg recept feljön,válogathatsz kedvedre.

2012. aug. 29. 06:30
 8/8 A kérdező kommentje:

Kedves 6-os válaszoló, én ma mindenből baba adagot vettem, mert csak én szeretem a családból. 1/2 kiló padlizsán, paprika, bab, a hagyma 25 dkg, a paradicsomot pedig péppé pürésítettem, és 2 dl-t mértem ki, ja és olaj, 1,5 dl. Fűszerek só, bors és babérlevél (3-4db). A padlizsánt és a paprikát (pritamin vagy kaliforniai) megsütöttem 210°C-on, majd lehúztam a héjukat és pürésítettem. Az olajon megdinszteltem a hagymát, beleöntöttem a padlizsános paprikát, beletettem a fűszereket és nem túl erős lángon főztem, gyakorta megkeverve. Kb 15 perc elteltével hozzáönöttem a babot, és a parilét. Még főztem egy ideig, hogy jó sűrű legyen, és kóstolgattam, hogy kell-e bele fűszer. Majd a végén üvegekbe töltöttem és száraz dunsztba tettem. Most pihennek egy-két napot az üvegek, és utána mennek a pincébe a polcra.

Remélem segítettem. Üdv.

2012. aug. 29. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!