Babos zakuszkát szeretnék csinálni, de eredetileg nem kell bele padlizsán. Na most mi van, ha én azt is rakok bele? Vajon nagyon szörnyű lesz a végeredmény? Én idáig csak egyszer ettem, nagyon ízlett, de a nővel megszakadt a kapcsolatom, így nem tudom megkérdezni, hogy ő vagy ők hogyan készítették. :(
szerintem semmi baj nem lesz belőle, ha teszel bele babot...de a babot előtte vízbe áztasd bele egy éjszakára, és csak aztán rakd bele...
2012. aug. 28. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem lesz baj, ha rakok bele babot, ilyet szeretnék. A kérdés az, hogy ha padlizsánt rakok bele plusszban, akkor elrontja az ízvilágot vagy sem.
2012. aug. 28. 16:28
3/8 anonim válasza:
Az eredeti zakuszka, paprika paradicsom és padlizsán.. stb. szóval a bab csak egy mellékes dolog, ha padlizsánt teszel bele, akkor csak jól jársz.keress rá a zakuszkára és el tudod dönteni melyiket akarod, vagy melyik hasonlít legjobban a hölgy zakuszkájához:)
2012. aug. 28. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 A kérdező kommentje:
Kb 15 zakuszka receptet szereztem már a netről... :) Kb 10 évvel ezelőtt ettem utoljára, így most ez lesz az első próbálkozásom. Akkor ízlett, de mindig halogattam, hogy majd...majd... Hát, akkor belevágok, lesz ami lesz! :)
2012. aug. 28. 19:02
5/8 anonim válasza:
Mindent bele, sok sikert:))
2012. aug. 28. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
6/8 anonim válasza:
hű, leírnád majd, hogy készítetted? sok padlizsánunk lett idén, én nagyon szeretem a padlizsánkrémet, meg a fiunk is, de a lányunk és Férjem már kezdi unni :). köszi előre is!
2012. aug. 29. 06:22
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 anonim válasza:
Tutirecepteken van egy jó zakuszka recept 3 kiló padlizsán kell bele, és egyebek. télre eltenni való.
de, ha csak beírod, hogy zakuszka, rengeteg recept feljön,válogathatsz kedvedre.
2012. aug. 29. 06:30
Hasznos számodra ez a válasz?
8/8 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os válaszoló, én ma mindenből baba adagot vettem, mert csak én szeretem a családból. 1/2 kiló padlizsán, paprika, bab, a hagyma 25 dkg, a paradicsomot pedig péppé pürésítettem, és 2 dl-t mértem ki, ja és olaj, 1,5 dl. Fűszerek só, bors és babérlevél (3-4db). A padlizsánt és a paprikát (pritamin vagy kaliforniai) megsütöttem 210°C-on, majd lehúztam a héjukat és pürésítettem. Az olajon megdinszteltem a hagymát, beleöntöttem a padlizsános paprikát, beletettem a fűszereket és nem túl erős lángon főztem, gyakorta megkeverve. Kb 15 perc elteltével hozzáönöttem a babot, és a parilét. Még főztem egy ideig, hogy jó sűrű legyen, és kóstolgattam, hogy kell-e bele fűszer. Majd a végén üvegekbe töltöttem és száraz dunsztba tettem. Most pihennek egy-két napot az üvegek, és utána mennek a pincébe a polcra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!