Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zöldbabfőzelék készítésében...

Zöldbabfőzelék készítésében kérnék segítséget?

Figyelt kérdés

Eddig még sosem sikerült, vagy túl híg lett, vagy túl sűrű.

Ma 1 kg zöldbabból szeretnék főzni.Ehhez mennyi liszt szükséges, hogy besűrűsödjön.

Illetve hogy jobb sűríteni, a lisztet a tejfölbe keverni, vagy sok rántást csinálni?


2011. febr. 8. 09:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%

Én a helyedben úgy csinálnám ,hogy kistálban kevernék össze lisztet - vízzel ,folyósra.

A főzés végefelé ebből a tejszerű léből ,kevergetés mellett ,annyit csurgatnék a babhoz , amíg pont olyan nem lesz a sűrüsége amilyennek szeretnéd.

2011. febr. 8. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
52%
Én soha nem méricskéltem semmit, csak érzésből főzöm a zöldbabfőzeléket. Felteszek annyi vízben zöldbabot főni, hogy ellepje. Aztán megsózom, beleteszek 1 gerezd fokhagymát, és puhára főzöm. Ha megvan, berántom liszt-olaj rántással(nem sokkal, épphogy), majd egy bögrében kikeverek 2 egész tojást és egy fél pohár tejfölt, és ezt beleöntöm a levesbe. Végül beleszelek 8 szál füstlit, és kész.
2011. febr. 8. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Főzd puhára a babot kis lében egy leves kockával, l babér levéllel, sóval. Ha puha, készits rántást. Kb fél deci zsiradékba tegyél 3-4 evő kanál lisztet, és piritsd zsemle szinüre. 3-4 gerezd fokhagymát is nyomj bele, esetleg ha pirosan szereted, akkor kis piros paprikát. Azzal már ne süsd, mert keserü lesz.Ekkor huzd le, és keverd ki l poháe tejföllel. Ha sima, óvatosan ereszd a babba, és lassan, platnin forrald ki. A végén l kanál ecet, és l kanál cukor, ezzel is rotyogtasd kicsit. Ha hig, kis liszt szórással süritheted, Ha sürü, tejjel higithatod.
2011. febr. 8. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
78%

Én sem dekázok, de alapból:

1. Ha főzelék lesz, akkor a zöldbabot csak annyi vízzel teszem fel főni, ami éppen ellepi. Ha leves, akkor a főzővize is lehet valamivel több.

2. Rántás: Főzelékhez kicsit többet teszek fel és világosra sütöm (ha a lisztet kevésbé sütöd meg, jobban sűrűsít). Leves esetében elég kevesebb rántás és zsemleszínűre pirítom (ez esetben kevésbé fog sűrű lenni a kaja).

2011. febr. 8. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
68%

rántás vagy habarás, szokás dolga. ha nagyon híg lett bármelyik változattal, egy bögrébe tégy 3 fakanál lisztet,és vékonyan csurgass rá hideg vizet.közben persze kevergesd, éppen tejföl sűrűségű legyen.

ezt engedd át egy teaszűrőn és keverd közben a főzeléket.

be fog sűrűsödni.

ha meg nagyon sűrűre sikerült, egyszerű a dolog, egy kis vízzel higítani, majd utána fűszerezni.

2011. febr. 8. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
33%

Na erre varrjál gombot, kérdező. A válaszokból tisztán látszik, hogy van, aki még soha nem látott zöldbabfőzeléket, csak tányérban.

Mi először berántjuk 2-3 kanál liszttel (rántásba megy fokhagyma is), utána behabarjuk 4 kanál liszttel és 1 nagy tejföllel.


Ha a rántást nem pirítod meg eléggé, nem lesz jó íze a cuccnak. Ha a lisztes vizet átszürőd, akkor a szürőn fennakad a liszt, és megint csak nem sűrűsödik be. (Csomómentesre kell keverni, nem leszűrni...)

Lisztet elkevered vízzel, és belekevered a tejfölt, akkor nem lesz csomós, szűrögetni sem kell.

Ha még így sem lesz elég sűrű, akkor lisztet elkeversz vízzel, és hozzáöntöd a már behabart főzelékhez. (De annyival tovább kell főzni, különben lisztíze lesz.)

2011. febr. 8. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
55%

Ja, a leveskockát felejtsd el, baromi egészségtelen.

Meg a "lisztszórást" is, mert iszonyú csomós lesz. A lisztet mindig el kell keverni vízzel és/vagy tejföllel.

Direktben csak a pörköltre lehet rászórni a lisztet.

2011. febr. 8. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

1 kg zöldbab+1 nagy fej hagyma lepárolva+1,5 liter víz

kb.5 evőkanál finomliszt a rántásba vagy a habarásba.

A habarást célszerű,habverővel csomómentesre elkeverni,megúszod a szűrőgetést!

2011. febr. 8. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönök minden eddigi segítséget!

És ha esetleg krumplit is teszek bele, akkor azt egyszerre a zöldbabbal, vagy a zöldbab után?

2011. febr. 8. 10:24
 10/13 anonim ***** válasza:
73%

10:12-es Te egy öntelt ,majdnem mondtam mi vagy.maradjunk egy majomnál, hogy finom legyek.

és képzeld, mifelénk a pörköltet nem szórják le liszttel,hanem sűrű hagymás szaftosra főzik, liszt nélkül.

és már láttunk zöldbabfőzeléket a fazékban is, nemcsak tányéron a menzán.

2011. febr. 8. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!