Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készül rántással a...

Hogy készül rántással a zöldbabfőzelék?

Figyelt kérdés

Azt szeretném, hogy jó sok leve legyen, de főzelék állagú maradjon.

Leírnátok, hogy konkrétan miből mennyit tesztek bele?


2011. ápr. 10. 09:06
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha konzerv zöldbabból csinálod, tegyél még hozzá egy kis vizet, hogy jócskán ellepje, így csináld, ha fagyasztottból készíted, akkor is. Dobjál mellé egy kis fej hagymát, és főzd össze /a mirelitből készülthöz/, én sok fokhagymát is szoktam beletenni, és babérlevelet is, és vegetát. Piríts meg egy kis zsiradékon, kb 2 ek. lisztet, abba tegyél pirospaprikát, öntsd fel egy kis hidegvízzel, és keverd a megfőtt babba. Főzd még vagy 5 percig, és kész. Ízesítheted egy kis ecettel, és tejföllel is.
2011. ápr. 10. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Leirom az enyémet,bár ez nem fog tetszeni szerintem,viszont isteni.Csinálok egy fokhagymás rántást,felöntöm annyi tejjel hogy krémes állagú legyen(szép selymes)ha valaki higaban szereti akkor arra csinálja,izesitem vegetával vagy sóval,kis petrezsejemzöldel,nagyon kevés pirospaprikával.Az alapja a fohagyamamártáséhoz hasonlit,aztán beleteszek egy üveg babot és összemelegitem és máris kész.Zsirjára sült szalonnakockákkal és tükörtojással tálalom.
2011. ápr. 10. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Én fél deci zsiradékon piritok zsemleszinüre 3-4 kanál lisztet, ha szép, elkeverek bele 2-3 gerezd fokhagymát összenyomva, egy tejfölt simára keverek benne, felöntöm l üveg zöldbab levével, majd ha sima a babbal is. Óvatosan kiforralom,só, bors, ecet, cukor és kész.
2011. ápr. 10. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Én sem vöröshagymát.ecetet,babérlevelezt nem teszek bele,mert nem szeretjük savanyúan.

A zöldbabot megfőzöm sóval,kakukkfűvel.Vegetát egyáltalán nem használok. Ha puha a bab, akkor zsírral készítek rántást,teszek bele pirospaprikát,és apróra vágott fokhagymát. Ezzel nem szabad sokáig pirítani,mert keserű lesz. A rántást felengedrm hideg vízzel,elkeverem csomómentesre és a főzelékbe keverem,összeforralom.

Ha kész,tesezk bele háűzi tejfölt,vagy főzőtejszínt. Ez nem csomósodik össze,mint a bolti tejfölök.

Ha véletlen még híg lenne a leve,akkor vízzel csinálok habarást,és azzal sűrítem be jobban.

2011. ápr. 10. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
sós, fokhagymás vízben megfőzöd a zöldbabot és az apróra vágott vöröshagymát...csinálsz fokhagymás, pirospaprikás rántást, tejföllel és vízzel elkevered és belerakod a zöldbab főzővizébe majd összeforralod
2011. ápr. 10. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!