Egyedi bonbon készítésében segítséget várok?
Sziasztok!
2 Drága Keresztgyermekemet szeretném meglepni egyedi édességgel, és arra gondoltam készítek nekik bonbont. Na már most, ez csak terv, mert halvány lila gőzöm nincs, hogy kell elkészíteni, ezért kérném a segítségeteket!
Úgy gondoltam, hogy jégkockatartót veszek, amiben ugye szívecskés, csillag meg ilyesmi alakú jeget lehet gyártani, és abba öntöm a csokit! Na de milyen csokit? Csak simán olvasszak fel egy tábla minőségi csokit, és öntsem bele, vagy házilag ezt is máshogy csinálják?
Valamint adnátok ötleteket, mivel díszítsem a kis csokik tetejét? Mogyorótörmelék, cukormáz, színes tordara...ezeken kívül. :) Várom ötleteiteket! Köszönöm szépen előre is
huh.
mindenképp minőségi csoki aztán mehet bele diókrém
málna, fehércsoki, meg amit szeretnek.
a tetejére.:
mandulaforgács.
színes tortadara
mák
mogyi is igen.
de sztem ha ennyire nem tudod nem érdemes szenvedni nem fog örömet okozni neked.
talán még egy .: a youtube-on próbálj rákeresni ilyen témájú videókra ott a készítés folyamatát is láthatod.
Én kifogyott bonbonos doboz belső papírkosárkáiban szoktam készíteni.
Ami fontos a készítésekor, minden művelet után tegyük hidegre teljes dermedésig, különben összefolynak a különböző színű csokik, vagy töltelékek.
A formákat 1/3 részig töltjük meg a gőz felett megolvasztott egyik fajta csokival, majd hűtőbe tesszük teljes dermedésig. Utána gőz fölött megolvasztjuk a másik fajta csokit, és 2/3 részig telítjük meg a formákat. Ismét hidegre tesszük. Ezt ismételjük, amíg teljesen megtelik a forma. A végén szép csíkos bonbonokat kapunk.
Ét, vagy tej csokit megolvasztunk gőz fölött, majd kikenjük a formákat vékonyan úgy, hogy az oldalát is bevonjuk. Hűtőbe tesszük. 2 szelet mars csokit 2 evőkanál tejszínnel gőz fölött megolvasztunk, majd ezzel a krémmel töltjük meg, de ne teljesen tele, mert még csokival betakarjuk (most még) tetejét. Minden művelet után a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megszilárduljon. És kész is a töltött bonbon.
Köszönöm szépen! :)
"de sztem ha ennyire nem tudod nem érdemes szenvedni nem fog örömet okozni neked." De igenis nagyon nagy örömet fog okozni, mert nagyon szeretem a gyerekeket, és ha nem okozna örömöt, már a gondolattal sem játszottam volna el! Még ha nem is sikerül, akkor is legalább megpróbáltam. ÉRTÜK!
szerintem a legjobb, ha nem variálod azzal h toltogeted meg ilyesmi. Az egyszeru olvasztott csokiból készult bonbont is szépen el lehet készíteni. Mindenképp olyan tartóba ontsd amibol konnyen ki tudo utána venni. Díszítheted úgy is h fehér csokiból vékonyan valamilyen mintát készítessz a forma aljára (csík, csiga...) lehutod, majd ráontod az étcsokit. lehutod és mikor kiveszed szép mintás lessz a csoki teteje. vagy mikor ontod a kozepébe nyomsz mogyorót v mandulát. Persze hutos után is díszítheted. Fehércsokival. Vagy ha belemártod a kesz bonbon tetejét csokiba, tehetsz rá darabolt diót, mandulát, tortadarát, bármit. Tejcsoki használatát nem kifejezetten javaslom, mert nem dermed olyan jól mint az étcsoki és elolvad a melegben.
Udv: 1 cukrász
Ezeket a csokiba is bekavarhatod, de ha mindenképp tolteni akarod: itt a trukk:
Toltsd tele a formát csokival, tedd hideg fízbe és ha a kulseje kicsit már megdermedt állítsd fejre :)
Két oldalt támaszd ki valamivel h ki tudjon csurogni a csoki. Alá pedig elkél 1 tálca. ha kicsurgott ( maradni kell benne egy rétegnek ami majd a kulsejét képzi), huto. ha megdermedt vágd le a felesleget majd mehet a toltelék a végén pedig ismét leontod csokival és hutod.
Sok sikert: a ckrász
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!