Nagyon kezdő főzőként nehéz tejkaramellát csinálni? (Omlós, bonbon édességet)










Tejszínes karamella (omlós és nagyon finom! )
Hozzávalók:
50 dkg kristálycukor, 4 dl tejszín, 2 dl tej, 1 vaníliarúd, alufólia, a kenéshez olaj.
Elkészítés:
A kristálycukrot a tejszínnel és a tejjel lábosba öntjük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, belét kikaparjuk, majd mindkettőt a lábosba tesszük. Alacsony, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg világosbarna színt nem kap és elég sűrű nem lesz (olyasmi, mint egy krém). Ekkor a vaníliarudat kivesszük. Az alufóliát többszörösen összehajtva erős sínt készítünk, és a tepsiben egy 20x20 cm-es részt elkerítünk. A fóliát és a tepsit olajjal jól megkenjük. Kb. másfél cm-es vastagságban beletöltjük a karamellmasszát, elsimítjuk, majd hűlni hagyjuk. Még langyosan éles késsel 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a tepsiben teljesen kihűtjük.
A tejszínes karamellát fémdobozba vagy alufóliával kibélelt kartondobozba rakjuk.
Köszi! :)
Akkor nem próbálkozok vele, pedig imádom :D Ha valakinek jól sikerül, küldhet belőle ^^





23:46-os vagyok már bocsi,de nehogy már ne tudj összemelegíteni egy kis cukrot,tejet,tejszín,ahozz tényleg nem kell tudomány,esetleg csináld,barátoddal-barátnőddel-anyukáddal.
Sok sikert ne és persze jó étvágyat hozzá,hidd el nekem nem lehet ezt a receptet elhibázni.
Üdv





na sziasztok, a kolléganőm és én is kipróbáltuk a receptet....csak azt nem írta meg a dréga, hogy meddig kell kutyulni. nekem pontosan másfél óra után kezdett
barnulni és sűrűsödni.azt hittem elmegy a hajam:)))
de azért a végeredmény egész jó lett, a férjemnek kifejezetten ízlik.szép kockákra tudtam törni, be is lehet
csomagolni.
a kolléganőm nem bírta kivárni, neki elterült és nem lehetett felvágni.
szóval mindenkinek szíves figyelmébe, hogy legalább másfél
órát szánjon rá, és a vége felé nyugodtan emeljen a hőfokon, mert különben az istenért nem áll össze.
na puszi nektek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!