Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pincepörkölt készítésében...

Pincepörkölt készítésében kérhetek segítséget?

Figyelt kérdés
1 kg csülökből készíteném.Azt nem tudom, hogy mennyi krumplit tegyek bele a végén, illetve mennyi lével kell főzni?Ennek is kicsit sűrűbbnek kell lennie, mint a paprikáskrumpli?Köszönöm a segítséget!
2011. okt. 20. 09:47
 1/5 anonim ***** válasza:
1 kiló húsra én 1 kiló krumplit veszek, de lehet kicsit több is.Több lével főzd mint a paprikás krumplit (és sok hagymával az adja a jó szaftját)
2011. okt. 20. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

1,2 kiló csontnélküli csülökhöz két jófej hagymát szoktam

zsíron dinsztelni, majd egy kicsit megsózva egy pici vízzel teljesen elfőzni. mikor zsírjára visszasül, akkor bele a hús, és alaposan átforgatni benne. még egy pici só, és hagyom, hogy saját levében főjön a hús. ha azt elfőtte, akkor paprikázom, egy csipet őrölt köményt teszek bele és lehetőleg valami csont, vagy hús alaplét adagolok hozzá apránként, ha nincs akkor vizet.

egy szem paprika, hámozott paradicsom is kerül bele.

ha a csülök már szinte készen van, jó sűrű a szaftja, akkor teszem bele a hasábokra vágott krumplit. kb 1 kilót.csak annyi vízzel, amennyi szűken a felvágott krumplit ellepi. így

amennyit a krumpli fölszívna a szaftból, az pótlódik.

a krumpli ne főjön szét, csak kopjon le egy kicsit.

legyen annyi a szaft, hogy tunkolni is lehessen:))

2011. okt. 20. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Én mindig kicsivel több krumplit használok illetve ha sok hagymát teszel bele akkor leve is lesz és nem lesz ízetlen lével teli vágva amit a vízzel hígítasz fel. Ha nagyon sűrű persze használhatsz vizet nem azt mondtam hogy ne használj de azt is módjával persze és akkor finom lesz :)
2011. okt. 20. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 doboszoli ***** válasza:

Ma 10:55

Ebben (is) hasonlítunk!!

De nem is szabadna ilyeneket irkálnom, mert jön az "erénycsősz" ismerősöd.DD)

2011. okt. 20. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
Én mindent ugyanúgy csinálok ahogyan a 2. válaszadó csak vörösborral öntöm fel és kevés mustárt is adok hozzá,ha olyan kedvem van!
2012. márc. 21. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!