Pincepörkölt készítésében kérhetek segítséget?
1,2 kiló csontnélküli csülökhöz két jófej hagymát szoktam
zsíron dinsztelni, majd egy kicsit megsózva egy pici vízzel teljesen elfőzni. mikor zsírjára visszasül, akkor bele a hús, és alaposan átforgatni benne. még egy pici só, és hagyom, hogy saját levében főjön a hús. ha azt elfőtte, akkor paprikázom, egy csipet őrölt köményt teszek bele és lehetőleg valami csont, vagy hús alaplét adagolok hozzá apránként, ha nincs akkor vizet.
egy szem paprika, hámozott paradicsom is kerül bele.
ha a csülök már szinte készen van, jó sűrű a szaftja, akkor teszem bele a hasábokra vágott krumplit. kb 1 kilót.csak annyi vízzel, amennyi szűken a felvágott krumplit ellepi. így
amennyit a krumpli fölszívna a szaftból, az pótlódik.
a krumpli ne főjön szét, csak kopjon le egy kicsit.
legyen annyi a szaft, hogy tunkolni is lehessen:))
Ma 10:55
Ebben (is) hasonlítunk!!
De nem is szabadna ilyeneket irkálnom, mert jön az "erénycsősz" ismerősöd.DD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!