Miért nem kel meg rendesen a kenyerem a kenyérsütő gépben?
Úgy érzem, hogy a tésztája olyan, amilyennek kell, hogy legyen. Keverem rétesliszttel is a búzalisztet (nagyi titka márkájú lisztek)
A tészta klassz, nyúlós, de nem ragacsos. Ha benyomom az ujjammal, akkor besüpped, de utána "visszaugrik".
Porélesztőt használtam.. lehet ez a baj? Próbáljam ki friss élesztővel? Esetleg tegyek bele egy kis sikért? Vagy egy kicsivel több vizet?
Sajnos a végeredmény (2 alkalommal sütöttem eddig) : nem jól megkelt, tömör, kicsi, nehéz kenyér, melynek a teteje kireped, és nem is pirul meg, csak az oldala és az alja..
Köszönöm a segítséget!!
Bele fogsz jönni :)
Párom azt szokta csinálni hogy este megcsinálja a tésztát,belerakja a gépbe,van rajta időzítő és beállítjuk hogy reggel kezdje el sütni.Arra ébredünk hogy friss kenyérillat van a lakásban és reggelire friss meleg kenyerünk van.
Értem! :) Hát, azóta sütöttem egy rozscipót is, ami szintén klasszul megkelt, de egy picit behorpadt a teteje.. talán túl sok volt neki a víz.
Viszont a másik problémám, h a kenyereim kicsit morzsolódnak.. Ez ellen van valami praktika?
Illetve, ha öregtésztát használok, akkor tovább marad friss a kenyerem?
Minden infó érdekel :) Főleg tapasztalatok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!