Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megőrülök, soha nem kel meg...

Megőrülök, soha nem kel meg rendesen a piskótám, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Mindent recept szerint csinálok, sőt már megnéztem anyósomat, hogy készíti, meg találtam videót is, ami végig mutatja a folyamatot. Minden stimmel, én is azt teszem, amit ők. Mégsem kel meg, pedig úgy vigyázok, hogy ne törjem össze a felvert habot, mikor belekeverem a többi dolgot. Valaki azt mondta, az sem jó, ha a hab túl kemény...de mégis mi az a TÚL kemény? Vagy ez a sütőmön is múlhat? Egyáltalán csak alsó, vagy csak felső fűtési fok jó ilyenkor? Már olyan szomorú és ideges vagyok, egy ilyen alap sütit képtelen vagyok megcsinálni....adnátok tanácsokat?
2012. jún. 13. 15:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Milyen receptet használsz? Úgy értem miből mennyit?
2012. jún. 13. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Ezt már olvastad?

[link]

2012. jún. 13. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
ÓÓÓÓÓ, köszönöm kedves 2. válaszoló!!! Lehet, hogy megtaláltam a problémám forrását, mert az általad elküldött recept írja, hogy a forma oldalát nem szabad kikenni, mert akkor nem emelkedik fel a tészta! Na, én eddig szépen kikentem azt is, hogy oda se ragadjon, oda ne égjen.....erre soha nem gondoltam, hogy ezen is múlhat, nagyon-nagyon köszönöm!
2012. jún. 13. 16:01
 4/8 anonim ***** válasza:
Az előző link nagyon jó, pont úgy kell, sőt én sütőport nem is szoktam beletenni, általában 12 tojciból szoktam, és akkor úgy változnak az arányok, 12 kanál lisz, 12 kanál cukor. Én a habot mindig jó keményre szoktam verni géppel, és a lényeg, hogy úgy keverd a többi hozzávalóhoz, hogy ne törjön össze, szóval nagyon óvatosan. Aztán már mehet is a sütőbe. :) Első voltam
2012. jún. 13. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, megfogadok minden tanácsot, és újra nekiállok!:)
2012. jún. 13. 17:07
 6/8 anonim ***** válasza:

És a többiek , akiket figyeltél, ők is kikenték, mert akkor fura, hogy nekik sikerült, Neked meg nem.

a nagymamám és anyukám is régen sütöttek lábasban is piskótát, azt is kikenték alul is körbe is , beszórták liszttel, bele massza és szép piskóta lett belőle.

én jómagam a tortaforma aljára sütőpapírt szabok, az oldalát vékonyan megkenem vajjal vagy margarinnal.

fel szokott jönni.

talán a sütőddel lehet valami gond.

2012. jún. 13. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
A sütő kitámasztása is fontos, hogy a gőz ne maradjon bent, mert attól is összeesik.
2012. jún. 13. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Azt nem néztem, hogy a többiek kikenték-e, vagy sem, mert nem tartottam fontosnak. De, ha itt írjátok, hogy nektek kikenve is sikerül, akkor nem az lesz a hiba...lehet nem szenvedek, és inkább veszek sütőpapírt:) A sütő "kitámasztása" mit takar? Hogy ne maradjon bent gőz? Mármint a sütő ajtaját kell picit nyitva hagyni? Mert ilyenről még soha nem hallottam...
2012. jún. 14. 17:52

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!