Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehetne tömörebb a piskótám?

Hogy lehetne tömörebb a piskótám?

Figyelt kérdés
Úgy szoktam h ahány tojás annyi kanál liszt és cukor, de mindíg olyan levegős és lágy lesz h ha tölteni akarom, nehéz bánni vele.
2012. máj. 28. 20:04
 1/7 anonim ***** válasza:
próbáld ki a vajas piskótát
2012. máj. 28. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Sütőport is teszel bele? Mert ha azt kifelejted, már nem lesz olyan levegős.


Egyébként pedig a lisztet púpozd jobban!

2012. máj. 28. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim válasza:

Ezt a receptet még a dédnagymamám írta le:


Mérj ki 6 ek. cukrot, 6 ek. lisztet és 4 tojássárgáját.

Kend ki a tepsit vajjal és szórd ki liszttel. Gyújtsd be a sütőt.

Mély edényben 4 tojásfehérjét, 2 ek. vízzel és pár csepp citromlével verni kezdjük.

Ha a hab kemény, beletesszük a cukrot és tovább verjük.

Most a tojássárgája következik, végül a liszt. (egy kevés sütőport is tehetünk bele)


Ez a recept mindig jól sikerül, könnyű félbevágni és kenni is. :)

2012. máj. 28. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat. Jöhet még. Mindent kipróbálok :D
2012. máj. 28. 20:39
 5/7 anonim ***** válasza:
6 tojásos piskótához tégy még 1/2 dl olajat.Masszívabb lesz tőle.Én mindig ilyen piskótából készítem a tortákat, jobb tartása van könnyebb vágni is.
2012. máj. 28. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Az általad ismert receptet és szó szerint úgy tanultam:

"ahány tojás, annyi púpozott evőkanál liszt, és eggyel kevesebb, csapott evőkanál cukor" + a sütőpor. Próbáld csak ki! Jó lesz az!

2012. máj. 29. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Még egy, hogy tudjál próbálgatni.

30 deka liszt, 30 deka cukor 4 tojás, 1 deci olaj, 1 deci melegvíz, fél csomag sütőpor.

előbb a habot felverjük egy csipet cukorral jó keményre.

a sárgákat kikeverjük habosra a cukorral, bele az olaj, a melegvíz, a sütőporos liszt, és óvatosan, de jól átkeverve a kemény hab.

tortaformában vagy tepsiben is könnyű , de finom kezelhető a piskótatészta.

Gyömölcstortaformába pont a feléből szoktam piskótát sütni.

2012. máj. 29. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!