Hogy lehetne tömörebb a piskótám?
Sütőport is teszel bele? Mert ha azt kifelejted, már nem lesz olyan levegős.
Egyébként pedig a lisztet púpozd jobban!
Ezt a receptet még a dédnagymamám írta le:
Mérj ki 6 ek. cukrot, 6 ek. lisztet és 4 tojássárgáját.
Kend ki a tepsit vajjal és szórd ki liszttel. Gyújtsd be a sütőt.
Mély edényben 4 tojásfehérjét, 2 ek. vízzel és pár csepp citromlével verni kezdjük.
Ha a hab kemény, beletesszük a cukrot és tovább verjük.
Most a tojássárgája következik, végül a liszt. (egy kevés sütőport is tehetünk bele)
Ez a recept mindig jól sikerül, könnyű félbevágni és kenni is. :)
Az általad ismert receptet és szó szerint úgy tanultam:
"ahány tojás, annyi púpozott evőkanál liszt, és eggyel kevesebb, csapott evőkanál cukor" + a sütőpor. Próbáld csak ki! Jó lesz az!
Még egy, hogy tudjál próbálgatni.
30 deka liszt, 30 deka cukor 4 tojás, 1 deci olaj, 1 deci melegvíz, fél csomag sütőpor.
előbb a habot felverjük egy csipet cukorral jó keményre.
a sárgákat kikeverjük habosra a cukorral, bele az olaj, a melegvíz, a sütőporos liszt, és óvatosan, de jól átkeverve a kemény hab.
tortaformában vagy tepsiben is könnyű , de finom kezelhető a piskótatészta.
Gyömölcstortaformába pont a feléből szoktam piskótát sütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!