Miért esik össze a durumlisztből és édesítővel készített piskótám?
Figyelt kérdés
Teszek bele pedig sütőport is(fél zacskó) és egy késhegynyi szódabikarbónát is. Sütésközben szépen feljön, utána összeesik. Rendes liszttel és cukorral nem volt ilyen problémám piskótasütésnél2011. dec. 17. 10:21
1/6 anonim válasza:
Mert a piskótát csak rendes lisztből lehet sütni, a cukrot nem pótolja az édesítő.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Apukám cukorbeteg és ez az első karácsonyunk így. Próbálok recepteket átalakítani, hogy ő is sütizhessen. A netről próbálgattam cukorbetegeknek szóló sütirecepteket is, de azok nem jöttek be.
Egyébként ebből a lisztből levegős lett a tészta, tehát az állaga jó lett, nem az a sűrű valami, csak utána összement...
2011. dec. 17. 10:39
3/6 anonim válasza:
Édesítő helyett használj xilitet, azaz nyírfacukrot. Úgy néz ki, mint a cukor, olyan az állaga, de egészségesebb, cukorbetegek is fogyaszthatják.
4/6 A kérdező kommentje:
A nyírfacukorról hallottam már, tervezem, hogy beszerzem. :) Stíviát szoktam használni vagy kevés aszpartámot tartalmazó folyadékot. Azon gondolkodom, hogy vegyítem majd a durum lisztet és a sima lisztet, hátha így jobb lesz a tészta.
2011. dec. 17. 11:18
5/6 anonim válasza:
sajnos a durumliszt nem alkalmas piskótához. fele-fele arányban próbáld meg finomliszttel, talán jobban sikerül.
6/6 anonim válasza:
glükononnal sütöttem már piskótát, azzal jó volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!