Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hänyas fokozaton kell a...

Hänyas fokozaton kell a villanyos sütöbe sütni a jo . , , piskotät? Vagy häny fokon-Jo recept esetleg?

Figyelt kérdés
2009. júl. 23. 20:14
 1/7 anonim ***** válasza:
64%

Elöször is, én 170 fokon sütöm kb. 40 - 50 percig.

A piskótát meg ugy csinálom, hogy szétválasztom a tojásokat (általában egy tortaformához 6-ot). A fehérjéböl kemény habot verek, beleszorok lassanként 6 evökanálcukrot és toabb verem, amig keméyn és fényes lesz. Ekkor jönnek bele a tojássárgáják, ezt is elkeverem rendesen. Kimérek 6 ek réteslisztet és lassanként belekeverem - fözökanállal, óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. A forma alját kibélelem sütöpapirral, a masszát a formába öntöm és megsütöm. A sütöt az elsö 15 percben nem szabad kinyitni, mert összeesik. Ha megsült, rácsra boritom és tiszta szalvétával letakarva hagyom kihülni.

2009. júl. 23. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
64%

A jó piskóta receptje igazából nem teljesen így hangzik, már elnézést! :)


A 6 tojás ok, válaszd szét őket. Először a fehérjét verd fel pici sóval, olyan keményre, hogy fejre fordítva a keverőtűlat benne maradjon a hab.

Majd a sárgáját verd fel cukorral, habosra és a lisztbe kevert sütőporral keverd bele, majd 6 ek. vizet tegyél bele.

A fehérje habot csak a végén keverd a masszához és csakis fakanállal, nehogy összetörd a habot.

Előre melegített sütőben sül. Ahogy előttem is leírták kb.

És kizsírozott, lisztezett sütőformában süsd!

2009. júl. 23. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
58%

A második se hibátlan..


sütőpor nem kell, zsírozni tilos!!

Papíron kell sütni!


--cukrász--

2009. júl. 23. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
26%

Kell sütőpor!!!

És ha igazán jó a tészta nem kell papír!!!

És zsírozni kötelező!!!


--mester cukrász--

2009. júl. 23. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
haha
2009. júl. 23. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Egy tanuló is tudja, hogy a zsiradék lehúzza a piskótamasszát és sűrűbbé teszi az alját. Ezért kell a papír.

Ha szakszerűen össze van dolgozva a massza nincs szükség sütőporra, ez a piskóta lényege! a benne keletkezett levegőbuborékok miatt nem esik össze!

2009. júl. 23. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
35%

Ezzel a módszerrel gyönyörű piskótákat sütök már évek óta és eddig mindenki megcsodálta még. És ízletes is nagyon!


Ettem én már olyan piskótát amit ki kellett dobni, mert a híres cukrász tele szórta szódaporral és ehetetlen lett!

Akkor ő még talán tanuló sem volt soha?!

2009. júl. 23. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!