Hänyas fokozaton kell a villanyos sütöbe sütni a jo . , , piskotät? Vagy häny fokon-Jo recept esetleg?
Elöször is, én 170 fokon sütöm kb. 40 - 50 percig.
A piskótát meg ugy csinálom, hogy szétválasztom a tojásokat (általában egy tortaformához 6-ot). A fehérjéböl kemény habot verek, beleszorok lassanként 6 evökanálcukrot és toabb verem, amig keméyn és fényes lesz. Ekkor jönnek bele a tojássárgáják, ezt is elkeverem rendesen. Kimérek 6 ek réteslisztet és lassanként belekeverem - fözökanállal, óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. A forma alját kibélelem sütöpapirral, a masszát a formába öntöm és megsütöm. A sütöt az elsö 15 percben nem szabad kinyitni, mert összeesik. Ha megsült, rácsra boritom és tiszta szalvétával letakarva hagyom kihülni.
A jó piskóta receptje igazából nem teljesen így hangzik, már elnézést! :)
A 6 tojás ok, válaszd szét őket. Először a fehérjét verd fel pici sóval, olyan keményre, hogy fejre fordítva a keverőtűlat benne maradjon a hab.
Majd a sárgáját verd fel cukorral, habosra és a lisztbe kevert sütőporral keverd bele, majd 6 ek. vizet tegyél bele.
A fehérje habot csak a végén keverd a masszához és csakis fakanállal, nehogy összetörd a habot.
Előre melegített sütőben sül. Ahogy előttem is leírták kb.
És kizsírozott, lisztezett sütőformában süsd!
A második se hibátlan..
sütőpor nem kell, zsírozni tilos!!
Papíron kell sütni!
--cukrász--
Kell sütőpor!!!
És ha igazán jó a tészta nem kell papír!!!
És zsírozni kötelező!!!
--mester cukrász--
Egy tanuló is tudja, hogy a zsiradék lehúzza a piskótamasszát és sűrűbbé teszi az alját. Ezért kell a papír.
Ha szakszerűen össze van dolgozva a massza nincs szükség sütőporra, ez a piskóta lényege! a benne keletkezett levegőbuborékok miatt nem esik össze!
Ezzel a módszerrel gyönyörű piskótákat sütök már évek óta és eddig mindenki megcsodálta még. És ízletes is nagyon!
Ettem én már olyan piskótát amit ki kellett dobni, mert a híres cukrász tele szórta szódaporral és ehetetlen lett!
Akkor ő még talán tanuló sem volt soha?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!