Hogyan készítitek az uborkasalátát?
A ti tájegységeteken mi kerül bele az uborkasalátába? Milyen fajta uborkából (apró, nagyobb, kígyóubi) szeretitek? Kinyomkodjátok a sózott uborka levét?
Itt, Kazincbarcikán a legtöbben az uborkát hagymával, paprikával együtt gyalulják le, besózzák, majd felengedik némi vízzel és ízesítik cukorral, illetve ecettel. Általában nagyon édes az uborkasaláta leve. Több helyen kerül a salátába 1 gerezd fokhagyma is, és sokan némi tejföllel meglocsolva tálalják.
Viszont voltam tegnap egy lagziban Kecskemét mellett, ott csak hosszúra volt reszelve az uborka, be volt sózva és őrölt pirospaprikával elkevert tejföl csorgattak a zöldség tetejére, más ízesítőanyagot, összetevőt nem használtak.
Legyetek szívesek, írjátok meg azt is, hogy az ország melyik részén éltek. Köszönöm szépen!
Kígyóuborkát használok, alaposan lemosom, és csíkosra hámozom. recés késsel vágom szeletekre, szeretjük, ha harapnivaló, nem hártyavékony. nagyon finoman sózom.
elkészírem a levet, ami víz, cukor és ecet, már rutinból.
ebbe teszem a sózott uborkát. jól átkeverem, hogy a lé mindenütt járja át. fél óra múlva megkóstolom, hogy minden íz helyén van-e. ha valami hiányzik ekkor pótolom.
ha egyebet vágok hozzá, pl hagyma , paparika, akkor az már nekem tavaszi vegyes saláta és nem uborkasaláta.
Amúgy mindegyiket szeretjük.
Tejfölt csak akkor teszek ki, ha esetleg vendég van, és Ő úgy szereti, mert alapból mi tejföl nélkül fogyasztjuk.
-Fejér megye-
Nálunk alapvetően kétféle uborkasaláta van, az ecetes-cukros, és fokhagymás-tejfölös. az uborka levét soha nem nyomkodom ki.
Újabban a saját verzióm pedig ez: az uborkát felkockázom, só, bors, olívaolaj, balzsamecet, szójaszósz. De így csak én eszem a családban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!