Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tuti jó aranygaluskarecept...

Tuti jó aranygaluskarecept van vkinek?

Figyelt kérdés
2012. aug. 1. 14:09
 1/3 anonim ***** válasza:

én mindig "sima" kelttésztából csinálom, ebből készül nálunk a bukta és a kalács is, aranygaluskának is kiváló:

50 dk lisz, 2,5 dl tej, 2 tojás sárgája,20 dkg cukor, 3 dk élesztő, csipetnyi só 6+20 dkg margarin +20 dkg dió 10 dkg cukor a dióhoz

A tojássárgáját szobahőmérsékletű tejjel és 20 dkg cukorral elkeverem+ só, beleöntöm a nagy tál lisztbe. Utána a kevés tejjel, cukorral felfuttatott élesztőt. fakanállal keverem, ha kell még tejet öntök hozzá és fokozatosan a 6 dkg olvasztott vajat vagy margarint. Addig kell dolgozni, amig elválik az edény falától és sima lesz a külseje. Megkelesztem, kiborítom deszkára, és átgyúrom. Margarinnal kikent jénai kuglófsütőbe bele csipegetem a kis alaktalan maszatokat, amiket pogácsaszaggatóval szaggatok, mindent csipetet megmártok olvasztott margarinba és cukros darált dióba. Minden kész sort bőven meglocsolok olvasztott margarinnal, és cukros dióval. Az aljára és a tetejére diót nem teszek, mert az sötétre pirul és az nem szép. Lassú tűzön sütöm, sokáig.

Vaniliasodót szoktam hozzá kínálni, frenetikus a meleg aranygaluska a hideg mártással.

2012. aug. 1. 21:28
 2/3 A kérdező kommentje:
köszi:)
2012. aug. 1. 21:59
 3/3 anonim ***** válasza:
bocs, még valamit! és nehogy hiteltelennek tűnjek én és a frenetikus aranygaluska receptem... átolvatam mégegyszer mert soknak tűnt és nem 20 dkg cukor kell a tésztába, csak 8 dkg. Úgy jártam, hogy följebb olvastam 10 sorral:) de a többi igaz
2012. aug. 1. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!