Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van egy jó tejfölös pogi...

Van egy jó tejfölös pogi receptetje vkinek?

Figyelt kérdés
2009. aug. 5. 13:19
 1/9 anonim ***** válasza:
47%
anyukámnak van
2009. aug. 5. 13:22
 2/9 anonim ***** válasza:
és le lehet pontozni nyugodtam ha ugy gondoljátok,én csak a feltett kérdésre válaszoltam :)))
2009. aug. 5. 13:22
 3/9 anonim válasza:

miért izgat mindenkit ez a pontozgaás dolog? vagy talán verseny? és mi a tét ? :)

[link]

2009. aug. 5. 13:24
 4/9 anonim ***** válasza:

Tejfölös pogácsa sajttal

Hozzávalók:

kevés tej

kevés cukor

5 dkg élesztő

1kg liszt

25 dkg vaj vagy sütőmargarin

2-3dl tejföl

4 dkg só

reszelt sajt

+ tojás a kenéshez

Elkészítés: Először az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal vagy margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt,a tejfölt, és sóval ízesítjük. Kelesztjük fél- 1oràt kb. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét késsel megrácsozzuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. A sütőlemezen előbb 10 percig még kelesztjük!

2009. aug. 5. 13:39
 5/9 anonim ***** válasza:
Ja, és mielött berakod a sütöbe locsold meg kicsit vizzel! Elöbb 5 fokozaton mig megnö és ràolvad a sajt és ha kezd pirulni leveszem a höfokot és 3-4esen tovàbb sütöm!
2009. aug. 5. 13:42
 6/9 anonim ***** válasza:

Kicsivel több mint fél kiló liszt (nem kell mérni, a kilós zacskósnak valamivel több mint a felét odaöntöd,és kész) 1 rama kocka margarin. 1tojás. 1tejföl. 1élesztő.

Az lisztet az élesztővel, a sóval, és a margarinnal összegyúrod. Majd ehez jöhet a tojás,és a tejföl. Jól összegyúrod, voáláá, kész! Isteni! Kiszaggatod pogácsa formával, vagy akár csíkokra is vághatod, enyhén kivajazott tepsiben 20-25 perc alatt megsütöd. Ja, a tetejét megkell kenni tojással! esetleg arra is reszelhetsz sajtot, vagy szezámmag,akármi. Nagyon finom, puha tésztája lesz!hm:)

2009. aug. 5. 13:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Jä,előző vagyok, én 1 evőkanál sót szoktam hozzá rakni, LAPOS evőkanál!
2009. aug. 5. 13:59
 8/9 anonim ***** válasza:

Fél kg liszt, 5dkg élesztő, 25 dkg margarin, 1 kis poharas tejföl, 1 tojás, 3 dkg só. Tetejére sajt.

Kevés langyos cukros tejben felfuttatod az élesztőt, amíg pihen, addig a lisztet morzsold el a margarinnal és a sóval (ez fontos lépés, mert ettől lesz porhanyós a pogi ) . Ha ez megvan , akkor hozzáadod a többi anyagot és a felfuttatott élesztőt, jól kidagasztod, pihenteted egy fél órát (nem kell hajtogatni, felesleges, mert így is puha lesz sütés után) ,nyújtod és szaggathatod a pogikat. Lemezre teszed, tojásozod ,megszórod sajttal, kicsit pihen és már lehet is sütni. Közepes lángon, kb. 20-25 perc, míg nem kezd a sajt pirulni.

maszatka

2009. aug. 5. 18:07
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek,főleg annak aki receptet is írt.Kismama vagyok és most ezt kívánom naggyoooon.:)
2009. aug. 5. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!